Благоевград отпразнува Деня на Европа с концерт, викторина и информационна кампания

Благоевград отпразнува Деня на Европа - 2

Като истински европейци благоевградчани отпразнуваха Деня на Европа. Тържествата се проведоха в парк „Бачиново“ на сцена, специално изградена за случая. Пъстро хоро, концерт и занимателни игри с образователен характер за по-малките членове на Европейския съюз, бяха само част от програмата на днешния празничен ден.
Европейският музикален пикник премина под мотото “Благоевград пее и танцува”. Той бе организиран от Община Благоевград и телевизия „Родина”, която чества 10 години ефир.
За доброто настроение на присъстващите, с богата музикална програма се погрижиха фолклорните групи и танцови ансамбли от Център по изкуствата – Благоевград, Обединен детски комплекс, музикални формации към Читалище “Никола Вапцаров-1866” и Читалище „Иван Чаушки 1934” – село Логодаж. Освен многобройните аплодисменти, музикантите получиха и грамоти за утвърждаване авторитета на Благоевград и принос за културното развитие на града. Те бяха връчени на ръководителите на групите лично от народния представител Даниела Савеклиева. „За мен е чест да съм тук днес и да усетя емоцията на един народ, който е многовековен, запазил се във времето, предавайки българския дух. Дух, който ще стигне до Европа чрез децата ни“, заяви депутатът пред многобройната публика.
Областен информационен център – Благоевград също се включи в празника. На специална шатра се проведоха информационни кампании за по-големите, както и викторини с въпроси, свързани с Европейски съюз за по-малките членове на Европа.За правилните си отговори те получиха награди. Любителите на изобразителното изкуство нарисуваха „Града на мечтите си“, който може да бъде променен с европейски средства, коментира Елена Михова, експерт в Областния информационен център в Благоевград.

Благоевград отпразнува Деня на Европа - 3 Благоевград отпразнува Деня на Европа - 4 Благоевград отпразнува Деня на Европа

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене