Съденият за лихварство и черно тото Борислав Мавродиев проговори!!! Вижте какво каза за скандален казус по делото му!!!

70413-632x358Подсъдимият за лихварство, нелегален хазарт и пране на пари Борислав Мавродиев от Гоце Делчев проговорите пред медиите, че бившата му фирма „Марбо груп” ЕООД е начетена от данъчните със 7000 лв., а не със 150 000 лв., както е посочено в обвинителния акт. Разликата от над 20 пъти впечатли окръжния съдия Атанас Маскръчки, който поиска официална справка от НАП за ревизионния акт, съставен на фирмата след проверка за периода 2006-2009 г. 33- годишният бизнесмен добави, че обжалва ревизионния акт в съда и това лесно може да се провери. Освен това драстично разминаване в обвинителния акт, изготвен от софийски прокурор, вчера лъснаха и други противоречия. В показанията си свидетелят Димитър Тошев заяви, че е взел заем от 2000 лв. от Борислав Мавродиев, който обаче бил оформен като запис на заповед за 5000 лв. между него и трето лице – Тодор Агов. „Парите връщах на Боби срещу 10% лихва. Чувахме се по телефона“, каза вчера свидетелят. Той добави, че имал и изпълнително дело при частния съдебен изпълнител Шукри Дервиш заради 5000 лв., но след молба на Тодор Агов, че нещата са уредени, било прекратено. На делото за лихварство срещу Тодор Агов същият свидетел обаче казва, че е връщал парите на него, а не на Борислав Мавродиев.

Разминаване лъсна и в показанията на бившия пощаджия от село Кочан Цанко Чанталиев и Стоян Гроздарев, който вчера бе разпитан като свидетел. „Никога не съм водил Цанко при Борислав Мавродиев. Аз имах интерес към къщата, купих я за 20 000 лв. и след това я продадох”, каза Стоян Гроздарев. В предходното заседание Цанко Чанталиев заяви, че е играл три години черно тото, като накрая започнал да харчи парите на хората – от пенсии и банкови депозити. Спешно му трябвали 20 000 лв. и след като споделил пред Стоян Чумата от Гърмен, той го свързал с Борислав. Видял го при нотариуса, където била оформена сделката за продажбата на къщата му на името на Стоян. „След това Борислав ми даде парите и се разбрахме да плащам 2000 лв. месечна лихва. Парите давах на Стоян, но след втория месец спрях, защото ми направиха ревизия и през 2008 г. ме уволниха. Накрая изгубих къщата“, твърди Цанко Чанталиев.

На следващото заседание ще бъде извършена очна ставка между двамата свидетели, като отделно от това съдията изиска справка и от нотариуса Марияна Боянова.

33-годишният Борислав Мавродиев е подсъдим по 3 обвинения – за незаконно раздаване на кредити с лихви на 9 лица, в резултат на което се е обогатил с 46 620 лв., за неправомерни доходи от нелегален хазарт, така нареченото „черно тото“ със залози на футболни мачове и за пране на пари. Обвиненията се крепят на свидетелски показания на 9 човека от Гоце Делчев, които твърдят, че са получавали заеми с 10% месечна лихва, като за целта са подписвали записи на заповеди пред нотариуси. Той беше изправен на подсъдимата скамейка по негово желание, след като подаде молба или да бъде внесен обвинителен акт срещу него в съда, или наказателното производство да се прекрати. Според обвинението с изпраните пари от лихварство и черно тото си купил лизингов автомобил „Ленд Роувър“ за 92 950 лв.

От разпитаните към момента свидетели никой не е уличил Борислав Мавродиев като бос на „черното тото“. Досъдебното производство срещу него започнало в края на 2008 г., но той става обвиняем едва на 21 април 2010 г., когато е арестуван при акция на ГДБОП под името „Тотаджиите“ заедно с Димитър Диамандиев, Николай Камбов, Ангел Ценкин, Витко Запрев. Петимата неврокопчани са вкарани в ареста с обвинения за лихварство и „черно тото”, но впоследствие бяха освободени срещу високи парични гаранции – от 5000 до 15 000 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене