„Академик“ Благоевград загуби по изключително драматичен начин

Академик-Бл-град

Това е втора подобна загуба за благоевградските студенти

„Академик“ Благоевград загуби по изключително драматичен начин втори пореден мач от първенството на мъжката „А“ група по баскетбол. Пред препълнената спорна зала на ЮЗУ „Неофит Рилски“ благоевградските студенти бяха на крачка да нанесат първо поражение на водачите в класирането – ИУ Варна. След две продължения обаче студентите от Варна победиха със 110-106 и записаха 12-та победа за сезона. Това е втори пореден мач за „Академик“, загубен след две продължения. Миналата неделя благоевградските студенти загубиха по същия начин гостуването си на третия в класирането „Чавдар“ Троян.

Мачът вчера започна с равностойна първа част, в която благоевградчани имаха 3 точки преднина. До почивката „Академик“ се откъсна с 9 точки напред и след 15-4 в началото на третия период, момчетата на Божидар Гьорев поведоха с 22 точки. Тук обаче настъпи обрата в срещата. В следващият 10 минути варненци стопиха разликата, за да изравнят при 81-81. Никола Трайков наниза тройка, но Станислав Цонков върна кош и фаул и мачът влезе в продължение. В последните му секунди гостите бяха с 3 напред, но Трайков наниза тройка и прати мача в ново продължение при 97-97. Още в началото на вторите добавени 5 минути ИУ поведе и поддържаше 4-5 точки преднина до края, за да си тръгне с измъчената победа.

За „Академик“ Никола Трайков отбеляза 30 точки (6 тройки), с 28 и 9 асистенции се отчете Николай Маринов, а 16 и 9 борби записа Антонио Илиев.

В следващия кръг „Академик“ Благоевград гостува на Шумен.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене