Бербатов дебютира за Монако при равенство с ПСЖ

Димитър Бербатов

Димитър Бербатов игра около 30 минути дебютния си мач с екипа на Монако, в голямото дерби с Пари Сен Жермен, завършило 1:1, пише gong.bg. Бербатов остана на пейката, и се появи в игра в 64-та минута на мястото на Жермен.

Още в осмата минута ПСЖ откри чрез Хавиер Пасторе, но в 74-та Тиаго Силва си вкара автогол, и така Монако стигна до точката.

С нея, статуквото между двата отбора в челото на класирането се запази, и ПСЖ води с 55 точки, а Монако е на пет зад него. Тези 55 точки са и рекорд след 24 кръга в Лига 1.

Двубоят на „Стад Луи II“ бе наблюдават от Принц Албер, а легендата Джордж Уеа би първата топка за старт на дербито. Както се очакваше, мачът стана истинско дерби, с много голови положения, без някой от двата тима да доминира явно.

ПСЖ имаше претенции за дузпа още в началото на мача, за игра с ръка в пеналта, но веднага след това, след центриране от корнер, резултатът бе открит. В осмата минута Хавиер Пасторе бе на точното място, до гредата, за да засече топката, след като Алекс отклони центрирането от ъгловия удар към него.

Страхотен шанс се откри пред Монако, в 13-та минута, когато Лукас Окампос видя удара си спасен от Сиригу. Ривиер още в следващата минута имаше нова възможност за домакините, но ударът му мина на няколко педи от гредата.

Монако натисна, за да търси изравняване в минутите след гола, но след 20-та ПСЖ пак започна да гледа към Субашич. В 24-та Ибрахимович стреля силно от пряк свободен удар, но стражът спаси. Ибра имаше нова възможност и в началото на второто полувреме, но пак Субашич бе на точното място.

Опитите на домакините да осъществят някакво надмощие, така и не даде резултати, и Клаудио Раниери прибегна до услугите на най-голямото си зимно попълнение. В 64-та минута най-после Димитър Бербатов се появи на терена, на мястото на Жермен.

Само десет минути по-късно, резултатът вече бе равен, макар и без участието на Бербатов.

Фабиньо изравни, с доста сериозна доза късмет, след като Тиаго Силва отклони удара му по диагонала в собствената си врата!

В последните минути и двата отбора имаха златни шансове да стигнат до победата, но Фабиньо от едната страна, и Лавеци и Ибрахимович от другата, бяха спрени от вратарите. Три минути добавено време не решиха нищо, и това определи финалното 1:1.

Бербатов така и не стигаше много често до топката за близо 30-те минути, в който бе на терена, но класните му отигравания успяха на няколко пъти да доведат до добри атаки за Монако.

Все пак, Пари Сен Жермен и Монако се разделиха с по една точка, като за четвърти път в последните си четири срещи, завършват наравно. И първият мач помежду им този сезон приключи при същото 1:1.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене