ИНЦИДЕНТ В ТРЕТО ОУ В САНДАНСКИ! Учител шамароса петокласник в час по физкултура, пише му петица, за да мълчи

2

Петокласникът показва синината на крака и следата от шамара на бузата си

23

Майката Димитрина заяви, че ще сигнализира институциите

24

Учител по физическо възпитание ударил шамар на ученик и го ритнал, после му писал оценка „Много добър” /5/, за да мълчи и да не казва на родителите си за инцидента. Това разказаха пред репортер на „Струма“ петокласникът Венцислав Илиев и неговата майка.

Инцидентът е станал вчера около 11,30 ч., по време на учебен час по физическо възпитание, пред погледа на съучениците на Венцислав. Ето какво разказа петокласникът: „Вчера в петия час по физкултура намерих монета от 20 стотинки. На пода започнах да я търкалям и в този момент учителят Стоян Тодоров дойде при мен. Първо ме изрита по краката, след това ми удари два шамара и от двете страни на лицето. Аз се разплаках, след което учителят ми заповяда да не казвам на никого, а той ще ми пише оценка „Много добър” /5/ в дневника. Плачейки от болка, аз избягах от училището и отидох при майка ми, дядо и баба. Те видяха на лицето ми отпечатъци от пръсти. Мама ме попита какво е станало и аз й казах, че учителят Тодоров ме е ударил. Мама и дядо на момента тръгнаха към училището да искат отговор от учителя защо ме е ударил”.

Майката Димитрина Илиева допълни: „Аз съм бременна в 6-ия месец. Като видях сина ми, който заеква по рождение, да плаче до захласване, ми прилоша. Пътувайки към училището, минахме през клуба на „Евророма“. Там бе съветникът Тони Ангелов, разказах му за случая. Тони Ангелов ни каза, че ще съдейства. Той ни спря да не се саморазправяме с учителя. Ще депозираме жалба до директора на училището, до началника на РИО на МОН и до шефа на полицията, за да получи наказание учителят. Поведението му е недопустимо.

Когато в началото на годината набират деца за ученици, за да попълнят паралелките, ни търсят, издирват ни по списък. Сега, когато детето ми е малтретирано в час, кой носи отговорност. Няма да оставя случая така. Искам синът ми да е образован, а не като мен неграмотен. Всеки ден заделям по 5 лева, за да пратя сина си на училище и да е равноправен с всички негови връстници”.

Съветникът Тони Ангелов заяви, че застава зад родителите и ще им помогне да търсят правата си. „Ако това се бе случило с моя внук, не знам как бих реагирал в този случай”, заяви Т. Ангелов.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене