Свържете се с нас

Новини

Министърката с цикламеното костюмче скастри Борисов

Публикувано

на

десислава терзиева

Десислава Терзиева го ограмотява, че без ремонт виадуктът на АМ „Тракия“ ще падне

десислава терзиева

„Не съм чела последния коментар на бившия премиер. Не искам да коментирам неговите изявления. Лазар Лазаров остава член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ и ще се грижи главно за европроектите. Идеята ми е да разширим политиките на АПИ. Искам по-силна връзка с бизнеса. Кандидатурата на Стефан Чайков ми хареса много точно поради тази причина. Той е подписал съответните декларации за конфликт на интереси“. Това каза в сутрешния блок на TV7 регионалният министър Десислава Терзиева като отговори на нападките, които отправя в най-новия си статус във Фейсбук бившият премиер Бойко Борисов.

В социалната мрежа Борисов, както съобщи БЛИЦ, определя Терзиева като министърката, станала известна с цикламеното си костюмче, която „днес за пореден път сгафи. Тя наруши два закона като назначи Стефан Чайков за председател на Управителния съвет на АПИ. Инженер Чайков не е напуснал 12-те фирми, в които участва, сочи справка в търговския регистър. Нещо повече, някои от тези фирми и сега работят по проекти на АПИ. Това го поставя моментално в ситуация на конфликт на интереси. Ако Чайков е подписал такава декларация с невярно съдържание, това е престъпно! Затова настоявам, ако информацията в търговския регистър се окаже вярна, Орешарски незабавно да освободи и цикламеното костюмче и новия шеф на АПИ…“, коментира Борисов от страницата си във Фейсбук.

„Ремонтите на магистрала „Тракия“ бяха планови. Гражданите трябва да знаят, че ремонтните дейности ще продължат една година. Тези ремонти са жизнено необходими, иначе виадукта ще падне. Още веднъж се извинявам на гражданите за причинените неудобства“, обясни Терзиева големите задръствания, които изнервиха шофьорите.

Регионалният министър припомни, че Борисов я е подложил на голям натиск след тежката катастрофа на магистрала „Хемус“ край гара Яна. „Аз и тогава казах, сега ще го повторя, незаконни неща няма да извършвам. Ние откриваме пътищата, само когато всички документи са в ред. Повече няма да коментирам“, категорична беше Терзиева и допълни, че кървавия инцидент не е станал на гара Яна, а на цели 14 км. от мястото, където официално се откриваше ремонтирания участък.

„Строителството на магистралите продължава по план. Парите за строителството на АМ „Хемус“ няма да достигнат, защото средствата от еврофондовете са намалени. Ще търсим нови решения от рода на публично-частно партньорство. Работим усилено и съм сигурна, че няма да загубим европари тази година“, обеща Терзиева. Тя уточни, че не предвижда нови смени в министерството, но поясни, че иска е оптимизиране на работата. „Предстоящите реформи са много. Най-тежко е положението във водния сектор. Там трябва много работа и спешни мерки. Губим много вода и ако продължаваме така, след време ще стане страшно. Системата е пред срив. В момента обсъждаме краткосрочни мерки, които да спасят ВиК сектора. Засега няма опасност от водни режими“, обясни регионалният министър.

По думите й повечето пътища в страната са в тежко състояние. „Това се дължи на факта, че не е инвестирано в тях. Поставила съм задача на АПИ да предложат мерки за рехабилитацията на пътната мрежа. Към момента ремонтираме над 1000 км от пътната мрежа. Това не е достатъчно и търсим средства за извършването на ремонтни дейности на много повече километри, коментира още Терзиева. /БЛИЦ

коментара

Новини

Национална лятна АНТИСПИН кампания в Банско

Публикувано

на

Регионална здравна инспекция – Благоевград провежда Национална лятна АНТИСПИН кампания в Банско. На 20.08.2019 г. от 10:30 до 14:00 часа ще се извършват безплатни и анонимни изследвания за СПИН/ХИВ на площад „Никола Вапцаров“ в мобилен медицински кабинет.

За повече информация можете да се обърнете към началник отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ Бианка Равначка : 0882 669311

коментара

Продължете с четенето

Новини

Арбитражът във Вашингтон: Решенията на БНБ при казуса „КТБ“ са законни

Публикувано

на

България спечели заведеното дело от Държавния резервен фонд на Оман

Арбитражът във Вашингтон потвърди законосъобразността на предприетите действия и решения на Централната банка при разрешаване на случая с „Корпоративна търговска банка“. Това съобщиха от Българска народна банка /БНБ/. 

Арбитражният трибунал се произнесе в полза на България по международното арбитражно дело, заведено от Държавния резервен фонд на Оман срещу Република България в Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове във Вашингтон.

Претенциите на Държавния резервен фонд се основаваха на твърдение, че България е нарушила стандартите за третиране на чуждестранни инвеститори, установени в Договора за взаимно насърчаване и защита на инвестициите между България и Султанат Оман, чрез действията на българското правителство, Българската народна банка и българския съд, свързани с поставянето под специален надзор на „КТБ“ АД, отнемането на лиценза на „Корпоративна търговска банка“ и обявяването й в несъстоятелност, както и отказът да бъде предоставена ликвидна подкрепа или спасителен план под друга форма.

Държавният резервен фонд на Оман се отказа от исковете си без право да ги предяви отново, след като бяха представени доказателства и становища от представители на ръководството на БНБ, Министерството на финансите и водещи адвокатски кантори.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ