Управителят на онкоболница „Св. Мина“ – Благоевград за скандално съобщение на вратата, шокирало пациентите: Болницата няма проблеми, осигуряваме безотказно лечение и медикаменти, никого не сме върнали

_thumb

Два дни, след като struma.com писа за спиране на клиничните пътеки и изписването на медикаменти за онкоболни в СБАЛО СВ. Мина Благоевград за месец април, управителят на медицинското заведение д-р Георгиев даде пресконференция и категорично заяви, че пациенти не са били и няма да бъдат връщани.

Д-р Георгиев отрече подписаната от него заповед, която въпреки всичко все още стои на входа на приемната за болни, за което информирахме, с мотива, че е постиганото споразумение със зам. министъра на здравеопазването д-р Шарков, лимитите за онкоболните да бъдат преразгледани на заседание на Надзорния съвет на здравната каса на 28 април.

В специално комюнике, разпространено от СБАЛО се казва, че в сравнение с 2014, за 2015 лимитът на онкоболницата е Благоевград е намален на 82% за медикаменти и на 92% за клинични пътеки, в сравнение с този за миналата година.

„Няма връщане на пациенти и няма листа на чакащи за лечение през май месец“, пое категоричен ангажимент д-р Георгиев. В оставащите 9 дни до края на месеца, приемът на пациенти продължава, като са поети ангажименти от НЗОК и МЗ средствата да бъдат доплатени.

Не разбрахме гнева на болничния управител по време на пресконференцията, за това, че сме алармирали за липсата на клинични пътеки и лекарства за онкоболните като и днес съобщението на ръководството стоеше на вратата, от която влизат пациентите „Съобщението, не е актуално, каза управителят. Ами ние и пациентите, откъде да знаем д-р Георгиев, че шокиращите съобщения, залепени на стъклата не са актуални.

Struma.com апелира към всички пациенти, които евентуално са върнати с обяснението и по повод споменатата заповед, да се свържат с нас на репортерския ни имейл reporter@struma. com, или на редакционния телефон.

Димитър Христов

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене