Добрата новина: 60 бебета изплакаха за 10 дни в МБАЛ Благоевград

_thumb (2)

60 бебета проплакаха в МБАЛ Благоевград за последните десетина дни, добрата новина съобщават от родилно отделение на болницата, където в последните дни, се раждат по минимум 6 здрави и красиви бебета дневно. Това е своеобразен рекорд и признание за екипите неонатолози и акушери в МБАЛ Благоевград, които майките избират, за да дадат живот на мъничетата си.

Имаше известно притеснение от факта, че в съседство частната болница също откри родилно отделение, но е видимо, че то не се отрази на работата в МБАЛ Благоевград. Само вчера в отделението проплакаха 7 бебета 4, от които до обяд, директорът на МБАЛ О.Митев, ежедневно е на старото си работно място в отделението, където прави секцио и помага на колегите си в напрегнатата им работа. Неонатологично отделение на болницата е изключително модерно след направен ремонт и майките и бебета се чувстват добре . Превес тази седмица взеха родените мъже, от които областния център има нужда. Тук по справка на един мъж се падат по 7 жени.

Крайно време е „картата“ да бъде променена. Пожелаваме здраве и късмет на майките и техните бебета и успех на неонатолози и акушери.

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене