Димитър Борумов е новият председател на Детски парламент – Благоевград

110880-detski-parlament-01

На общо събрание Детски парламент –Благоевград избра Димитър Борумов за свой председател. Димитър е най-младият участник в Детски парламент и учи в III ОУ „Димитър Талев“. Втора година е активен участник и печели доверието на младите хора в организацията.

Детски парламент – Благоевград има своето място в културния и обществен живот на Благоевград. Благодарение на изключителната солидарност на Община Благоевград към дейността му, Детския парламент се нарежда сред активно работещите младежки парламенти в страната.

В началото на месеца Димитър Борумов участва в XV Национална пролетна среща на детските и младежки парламенти и съвети в град Варна и представи достойно дейността на организацията която представлява.

„Предизвикателството да бъда избран за председател на Детския парламент е голямо.Благодаря за оказаното доверие,с общи усилия ще продължим да работим заедно в името на децата“, каза Димитър Борумов. Детски парламент –Благоевград,провежда своите работни срещи всеки вторник от 19.30 часа в Младежкия дом.

Досегашният председател Божидар Джупанов е национален състезател по канадска борба в СККН „Спартак” Благоевград, а негов треньор е многократния световен и европейски шампион и почетен гражданин на Благоевград – Георги Гайдарджиев.Многобройните състезания у нас и в чужбина и тренировъчните лагери са причина,Божидар да се впусне в спортната надпревара и да радва своите почитатели със спечелените отличия.

Другите избрани членове от екипа на новият председател са –Соня Георгиева, Елизабет Китанова, Камелита Бежанска и Митко Джолев.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене