Детски дом щастлив

1

Калина Джаджова,

директор на ОДЗ

 

Успешно приключи из­пълнението на още един проект в ОДЗ „Патиланци” по Националната програма „Модернизация на матери­алната база в училище”.

Доставени и монтира­ни са две шведски стени във филиалите Струмяни и Илинденци, два подвижни баскетболни коша, дюше­ци за гимнастика, вратички за минифутбол, обръчи, баскетболни и футболни топки. Така стана възможно и във филиал Илинденци да се обособи физкултурен салон в едно от помещени­ята, в което вече няма гру­па, а за филиал Струмяни, това предстои.

Въпреки, че учебното оборудване, за което МОН бе сключило договор е по-подходящо за училищни стаи, то промени обли­ка и на помещенията на групите и в детската градина. Сменени са старите шкафове и секции с нови. Доставени са дидактични шкафове, работни столо­ве и бюра. Подменени се шкафчетата на децата от подготвителна група и групата в с. Илинденци.

За съжаление от всич­ко, за което бяхме кан­дидатствали по дейност 3 – Подмяна на подови на­стилки – подмяна на фаянс и теракота в сервизните помещения, в умивалните и разливните, поставяне на теракота в пералнята, коридорите и стълбища­та, беше одобрено само подмяна на балатума в помещенията на групите с ламинат и поставянето на мокетен килим в поме­щението на детската ясла. Но това за нас беше много важно, защото сега децата играят върху пода без при­теснения, че седят върху балатум.

Благодарим на всички родители, които приеха с разбиране необходимост­та да пазят децата си в къщи, докато се постави ламинатът в стаята им. Сега обстановката в помещенията е много по-при­ятна, по-топла и уютна. От голямо  значение  за  тази обстановка е и парното, реализирано по проект на община Струмяни, с което се поддържа еднаква тем­пература в цялата детска градина.

С подкрепата на общин­ското ръководство, колек­тивът на ОДЗ „Патиланци” се стреми да създаде най-добрите условия за от­глеждането и възпитаване­то на най-малките жители на нашата община.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене