Депутатът Светлин Танчев обяви в Сандански, че основава ново национално движение

0789958001386671919_31784_600x458

Дългосрочната цел на Танчев, подкрепен от колегите си Борислав Иглев и Георги Ковачев, е то да прерасне в политическа партия

Народният представител Светлин Танчев обяви в Сандански, че заедно с колегите си Борислав Иглев и Георги Ковачев основава ново национално движение, което, възможно е, да прерасне в политическа партия.

„И тримата произлизаме от бившата „България без цензура“. Ние не пожелахме да се присъединим към партията на г-н Ковачки. Дългосрочната ни цел е движението да прерасне в политическа партия, която да представлява младите, прагматичните хора в България, тези които имат енергия, знания и желание да променят наистина държавата“, поясни в интервю пред Sandanski1.com Светлин Танчев.

Танчев съобщи, че към движението, което все още няма име, ще се присъединят още няколко малки политически формации, с които ще има обединения за участие в местните избори през есента. Водени са предварителни разговори и с Йордан Лечков, бивш кмет на Община Сливен.

Съществена отличителна черта на новото движение ще бъде значителната самостоятелност на регионалните му структури.

„Бъдещата партия ще има подчертан регионален характер, различен от подхода на другите партии – местни организации, силно подчинени на централите, единно гласуване. Ще се приближим по-скоро до модела на електоралните партии в САЩ. Решени сме да даваме отпор на големите политически партии у нас, искаме да пренесем европейския дух на политическа култура у нас – умереност, диалогичност, прагматизъм, компромиси“, обясни Танчев.

Известен със силната си привързаност към електронното уплавление на държавата, народният представител открои още един приоритет – въвеждане на електронно гласуване за българите в чужбина.

„Българите се разселихме по света. Вече повече наши сънародници работят извън страната – около 2.5 милиона. Ще искаме поне за тях електронното гласуване, за което се говори от много време, да бъде въведено много бързо“, каза народният представител.

Танчев съобщи, че засега с Иглев и Ковачев остават в парламентарната група „Български демократичен център“, но предстоят разговори за промяната на името й.

www.sandanski1.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене