Ексдиректорът на Спортното училище Б. Иванов: Колеги, които аз съм назначил, са писали доноси срещу мен, не исках да работя повече с такива хора.

ученици

Директорската рокада в Спортното училище в Сандански бе сред най-коментираните теми вчера в учителските среди и сред родителите на децата, обучаващи се в школото. Заедно с напусналия директор Б. Иванов са си тръгнали и 5-има ученици, през втория срок в училище ще се обучават 95 вместо 100 ученици.
Напуснах поста директор на Спортното училище в Сандански, защото в неформален разговор ми бе казано, че по-добре сам да напусна, вместо да ме съсипят от проверки и компромати. Това каза директорът Борислав Иванов, който от вчера е учител в училището „Св.св. Кирил и Методий“ в с. Дамяница.
Времето ще покаже дали съм постъпил правилно, или не. От една година си мечтая да работя с децата. Като директор ми бе трудно, че не провеждам занятия с учениците. По-добре се чувствам, когато преподавам. Вчера ми се обаждат ученици от Спортното училище и ми задават въпроса: „Г-н директор, защо си тръгнахте?“ Отговорих им: „Деца, вие сте малки, като пораснете, ще разберете истината“. След като разбрах, че срещу мен са писали докладни, и то от колеги, които аз съм назначил на работа, това не можах да го преживея. Аз с такива хора не исках да работя повече. И затова си тръгнах. Човек трябва да работи и да упражнява учителската професия с желание. За да запазя здравето си и това на моето семейство – трите ми дъщери и съпругата ми, взех това решение.
Както „Струма“ писа, футболният рефер и учител по физкултура, зам. председател на БСП в община Сандански, Николай Марков е назначен с временна заповед за директор на Спортното училище. Лично директорът на Регионалния инспекторат в Благоевград Огнян Соколов е връчил временната заповед на Н. Марков и заповедта за уволнение на Б. Иванов.
Вчера Димитър Кехайов, директор на Основното училище в Дамяница, сподели, че на 31 януари е освободено място за учител по физкултура. Спазил е всички процедури, обявил е мястото в Бюрото по труда и с дата 5 февруари е назначил Б. Иванов на длъжността учител по физкултура. Учениците се радват, че отново ще ги обучава любимият им учител Б. Иванов, който е преподавал в Дамяница, преди да стане директор.

Един от учениците, Петър, каза: „Първата година, когато господин Иванов напусна, ни беше много трудно. Тогава бях в 3-ти клас, сега съм в 6-ти клас. Не мога да опиша радостта, че отново господинът ще ни води занятията по физкултура“. Останалите деца го подкрепиха.

Както „Струма“ писа, през месец юли 2012 година Б. Иванов спечели конкурс за директор на Спортното училище в Сандански и стана първия му директор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене