Кметът на Банско Георги Икономов присъства на Третия турнир по шах в Добринище

110500-ikonomov-shah-turnir

В навечерието на Великден, в Добринище, кметът на общината Георги Икономов даде началото на провеждащия се вече трета година и станал традиционен турнир по шах. В тазгодишното състезание се включиха запалени по играта жители на общината, а наградният фонд бе осигурен от община Банско.  „Шахът е изключително сложна игра, игра на ума и на правилно построените стратегии. Затова се радвам, че  за пореден път за участие са се записали толкова желаещи. Виждам у всички Вас спорментски хъс, желание за победа и Ви пожелавам успех“, каза при откриването на турнира Икономов и подари на играчите часовници за шах, които да ползват по време на състезанията. Кметът допълни, че се обмисля идеята да бъде основан Клуб по шах в Добринище, в който да могат да членуват всички желаещи, като приоритет ще бъде включването в клуба на  деца и младежи.

След 5 часа оспорвана битка и приятни емоции, бяха обявени и победителите. На първо място, с еднакъв брой точки, се класираха Емил Христов, Костадин Михайлов и Славчо Топузов. Второто място заеха Костадин Дурков и Кирил Христов, а на трето място се нареди Васил Парапунов.

Кметовете на Банско и Добринище – Георги Икономов и Китан Галчев, наградиха тримата, класирали се на първо място и със лични средства. Заелите челните места в турнира ще представят града на междуградски състезания.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене