Свържете се с нас

Спорт

Седем дни седем училища от Неврокопско гониха спортна слава

Published

на

 DSC03854Седем училища от Неврокопско взеха участие в ученическите игри, проведени под патрона­жа на община Гоце Дел­чев по случай 95 години от основаването на най- старото средно училище в региона – ПМГ „Яне Сандански“. Проявата развълнува по-възрастни граждани на града, но спортно събиране на ученици от повече от 2 десетилетия. Участни­ците бяха на възраст от 5-ти до 8-ми клас от II и III ОУ в общинския център, както и техни връстници от основните училища в Копривлен, Мосомище, Корница, Баничан и както и до­макините от ПМГ. Те мериха сили в лекоат­летически дисциплини, канадска борба, тенис на маса, хандбал и фут­бол, а арена на продъл­жилите 7 дни етапи на различните състезания бе обновената база на ПМГ „Яне Сандански“.DSC03921

Във футболния тур­нир, който се радваше на най-голям интерес, първенци станаха ПМГ. Във финала те надде­ляха при изпълнение на дузпи, след като резултатът в редовното време с III ОУ „Братя Миладинови“ бе 2:2. В хандбалния финал учас­тниците бяха същите, а събитията се повториха и отново титлата бе в ръцете на възпитаници­те на елитното школо, които завършиха с най- много първи места, след като превзеха върха и в тениса на маса в двете възрастови групи – 5-6 и 7-8 клас. В мини спарта­киадата имаше и състе­затели, които участваха в повече от един спорт. Такъв бе Исус Рибналиев, който стана първи в канадската борба – кате­гория до 50 кг. и спечели бронза в надпреварата по тенис на маса. Друг такъв спортист бе пър­венецът при най-мал­ките тенисисти Георги Велев, който стана шам­пион и в канадската бор­ба, категория до 40 кг.DSC03825

В лекоатлетическите дисциплини много силно представяне имаха учениците от II ОУ „Гоце Делчев“, чиито състеза­тели Иван Крушовски, Александър Хаджиев и Тодор Букурещлиев, ко­ито взеха първите мес­та, съответно в скока на дължина за 7 и 8 клас, както и в бягането на 50 м. при седмокласници­те. На същата дистан­ция при най-малките от 5-ти клас стана Кръстьо Банев от ОУ „Никола Вапцаров“ (Копривлен), който стана шампион при най-малките и на скока на дължина, кое­то стори и съученичката му Теодора Ижбехова, направила дубъл в съ­щите дисциплини.DSC04094

При шестокласниците такъв дубъл направи Борис Караилиев от Трето ОУ в бягането на 50 м. и скок на дължина. Силно се представиха и въз­питаниците на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Корница. Севгин Бим и Шабан Вражели бяха съответно втори и трети в бяганията на 50 м. за 5 и 7 клас. Канадската борба се оказа стихията на уче­ниците от училището на Баничан, които окупираха първите места в ка­тегория до 60 кг., където се подредиха последова­телно Николай Михрин, Исмаил Мензил и Ерик Караилнев, а над 60 кг. първенец бе Ахмед Кунев. За доброто протичане на проявата се погри­жиха преподавателите в училището домакин Ру­мен Джинев, Алексан­дър Халачев и Андон Калайджиев, но и някои от по-големите ученици. Като безспорно рефер номер 1 в турнира по тенис на маса бе двана­десетокласникът Иван Сердарев, с помощник Тодор Жингов.

В кожата, на треньор влезе юношата на „Пи­рин“’ (Гоце Делчев) Любо Димитров, който даваше наставления до линията на по-малките си съученици.

Специално да връчи наградите на отборите дойде зам.-кметът община Гоце Делчев Боггдан Боцев.

коментара

Новини

Звезденбург се нарича най-новият отбор на футболния мъжки небосклон в България

Публикувано

на

Така се нарича мъжкият тим на набиращата все по-голяма скорост школа на „Звездичка“, с което се поставя начало на една нова приказка

Предизвикателствата на новото време в развитието на най-добрия град за живеене в България налагат необходимостта от приемственост и възвръщане на футболната слава на Бургас.

Проектът „Звезденбург“ има дългосрочна визия за развитие  на бургаския футбол, преминавайки по естествен, еволюционен път през всички нива на системата на БФС. ФК „Звезденбург“ е  наследник на традициите на бургаския футбол.

Политиката, която ще изповядва ФК „Звезденбург“, е даване на шанс за изява на местни момчета, които са лоялни към клуба и града си. Основен акцент във визията на новия клуб е представителния отбор към 2022 година, отборът да бъде изграден изцяло възпитаници на собствената футболна академия.

В самото начало на развитието си клубът ще тества различни перспективни състезатели, ще разчита на местни млади треньори, също така ще предостави възможности за състезателна реализация на футболисти от школите на ФК „Нефтохимик“ и  ФК „Черноморец“. Изграждайки стратегически партньорства с двата емблематични бургаски клуба, ФК „Звезденбург“ ще обедини своите сили в посока по-бързо изкачване на стълбицата от аматьорския до професионалния футбол.

ФК „Звезденбург“ има подсигурен бюджет за достигане до професионалния футбол, благодарение на своите авторитетни партньори в лицето на Генералния спонсор – Людмил Митов „Планекс Бургас“ ООД, Венцислав Мусабашев „Елма М Груп“АД, Киро Русев„Андела“ АД, Георги Базотев „Фаркол“ ООД,  Добромир Маринов „Ди Ес Хоум“ ООД, „Кабано“ ООД  ,  Врънгови ООД,

„Унакс“ пък изцяло ще поддържат клубната страница  www.zvezdenburg.com

Клубът има и много свои поддръжници и съмишленици в лицето на хора като Павлин Ваковски шеф на синдиката на „Лукойл“, Злато Златанов – директор на югоизточна регионална дирекция на Български Спортен тотализатор, Диян Димов пристанище Бургас и  др.

Почетен Президент на Футболен Клуб „Звезденбург“ е  Анатоли Нанков.

Проектът ще бъде ръководен и менажиран от братята Петър  Алексиев и Христо Алексиев, финансов директор Людмил Митов, технически директор Александър Алексиев, спортен директор в лицето на Стефан Павлов, постът на старши треньор ще бъде поверен на Иван Мирчев с  помощници Павел Алексиев и Георги Цъцаров.

Тренировките, контролните срещи и официалните мачове на клуба ще се играят на  терените във кв. Ветрен и кампус  „Гнездо на акули“.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Новини

„Лъвски скок“ по повод 181 години от рождението на Васил Левски ще се проведе в Благоевград

Публикувано

на

Спортно състезание „Лъвски скок“ ще се проведе за поредна година в Благоевград.  Проявата е предвидена за 18 юли от 10:00 часа до 13:00 часа. Поводът е 181 години от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски. Целта на събитието, което ежегодно привлича десетки млади спортисти, е да увековечи делото на Апостола и да се помнят посланията, които той ни оставя.

Спортното събитие се организира от Община Благоевград и ръководителя на лекоатлетически клуб „Джордан“ Йордан Янев.

На 18:00 юли от 10:00 часа ще бъдат положени и цветя пред бюст-паметника на Дякона. Ритуалът ще бъде на площад „Васил Левски“ в Благоевград.

ОЧАКВАЙТЕ ИНТЕРВЮ С ЙОРДАН ЯНЕВ

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2018
П В С Ч П С Н
« юни    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ПОПУЛЯРНИ