Деца сътвориха Великденска магия в Инфоцентъра на Мария Габриел

1

Работилница под надслов „Великденска магия” събра деца от различни възрасти в Европейския информационен център на евродепутата Мария Габриел в Благоевград. Духът на предстоящия светъл християнски празник вдъхнови децата да украсят с многоцветни бои специално подготвените яйца и да изработят великолепни картини с пясък. Докато децата сръчно творяха, сътрудникът на Мария Габриел в Информационния център им разказа за традициите на Великден, защо първото яйце винаги се боядисва в червен цвят, какви ястия трябва да присъстват на празничната трапеза, как празнуват Великден по света.

4

8

5

Освен умения на добри художници, малките майстори демонстрираха и завидни познания относно техниките за боядисване на яйца. Въпреки възрастта си, те се оказаха запознати със старите изпитани начини за декорация и изписване на великденските яйца чрез орехова шума, обелки от стар лук, восъчна свещ, листенца от цветя, капка олио и други позабравени методи. За своите знания и находчивост, децата получиха опознавателни книжки „В Европа сме си у дома” и химикал.

3

7

Малките творци с гордост раздадоха всички изработени великденски украшения на минувачите пред Информационния център, за да допринесат за тяхното празнично настроение в навечерието на Великден.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене