Автокино отваря врати в 24 града с безплатни прожекции за деца в неравностойно положение

1426859638През април 2015 отварят врати Автокино във Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Русе, Търговище, Велико Търново, Габрово, Троян, Ловеч, Плевен, Враца, Видин, Монтана, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Казанлък, Сливен, Ямбол и Бургас.

Във всеки от градовете ще има по 2 или 3 прожекции от 20:00 ч., 21:30 ч. и/или 23:00 ч. Киновечерите ще представят различни актуални български, европейски и американски филми.

Автокиното се състои  от голям външен филмов екран, операторска кабина, щанд за храни и напитки и паркинг за 50-70 автомобили. В рамките на това затворено пространство, посетителите могат да гледат филми в уединение и комфорта на своите автомобили.

Звукът се изпъчва от нискомощностно AM или FM радио, и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота.

Организаторите, група от млади инициативни хора, завършили и живели в чужбина, се стараят да предоставят възможността да се  изживее гледането на филм по един нов начин, който сме виждали само по филмите. Още повече в по-малките градове въобще няма кина и това е начин гражданите и гостите им да се насладят на това изкуство с по една прожекция всеки месец.

Инициативата Автокино е със социална насоченост и предоставя по 20 безплатни билета за деца в неравностойно положение във всеки град, които могат да дойдат в автомобилите на родителите или приятелите си.

Организаторите са си поставили за цел да излъчват филми, които стимулират Българското кинопроизводство и развиват любов и привързаност към родното. Като за целта ще излъчват реклманите клипове на България и на отделените градове преди прожекциите на филма.

Автокиното ще гостува на 22 април в Кюстендил, а на 23 април ще бъдат представени прожекции в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене