„Скараните” д-р Пандев и Емил Костадинов от Благоевград в опасна близост на БСП конгреса, лидерът Миков писа слаб на управлението на Орешарски

77-03-01-2Мощна група на БСП от Пиринско превзе 48-ия конгрес на червената партия. Делегатското представителство от Благоевград беше налице, като присъстваха и голям брой гости. Сред тях беше и бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев, чието име упорито се спряга за кандидат-кмет на града.


 

77-03-01  4

Емил Костадинов и д-р Владимир Пандев, за които се шушукаше, че са в лоши отношения и дори са се карали за това кой да бъде номинацията на БСП за кандидат-кмет на Благоевград, седнаха през един стол. Костадинов дори влезе в болница след конфликта с Пандев, който от партията в Благоевград отрекоха с официално съобщение, че напрежение и скандали в редиците им няма. Леко встрани от групата бе Йорданка Слатинска, седнала рамо до рамо с Венци Кожухаров. На конгреса бе и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов. „Нямаме право да забавяме темповете за обновление. Кога, ако не сега?!“, приключи едночасовата си реч пред конгреса лидерът на БСП Михаил Миков. Думите му бяха насочени към противниците на промените в устава, които се очаква да им се противопоставят по време на форума. „От години усещаме, че нещо скърца“, каза Миков за дисциплината в партията. Лидерът остро нападна съпартийците си, които споделят критиките си първо публично, а не пред партията. Според Миков това се случвало „не защото сме социалисти“, позова се той на заглавието на книгата на Сергей Станишев.
Миков говори и за преждевременно прекратения предишен мандат. След него БСП е с исторически ниски нива на доверие, защото е оставала у хората съмнения за неясни уговорки и ангажименти и призова партията да се върне към лявата си същност. Преди това той иронизира преместването в центъра на ляво ориентирани политически сили, без да конкретизира, тъй като това водело до задънена улица. Веднага след края на речта на Миков Сергей Станишев напусна президиума на конгреса.

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене