СКАНДАЛ!!! Дадоха районния мюфтия Айдън Мохамед на главния прокурор!!! ВИДЕО

айдън мохамедЛидерът на ВМРО – Гоце Делчев Кристина Попова внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, ДАНС и Народното събрание на Република България срешу районния мюфтия Айдън Мохамед. Поводът е речта му на проведения митинг под надслов „Не на омразата”, състоял се на 27.03.2015 в град Гоце Делчев.

Председателят на гоцеделчевската структура на партията смята, че районният мюфтия трябва да бъде проверен за насаждане на религиозна омраза.

Айдън Мохамед обаче ще бъде обект на разседване от страна на прокуратурата по чл. 162 от НК, който касае расова омраза, става ясно от изявлението на Попова.

Ето коментарът ѝ:

Криси ПоповаНе мога да разбера защо Прокуратурата образува разследване по чл. 162 от НК, а не по чл. 164 от НК, където ясно се опоменава термина „религиозна омраза”. Не ни е нужно юридическо образование, за да разберем, че образуваното разследване по чл. 162 от НК цели само да оневини Айдън Мохамед и да хвърли поредния прах в очите на гражданите. Ще настояваме в ново писмо до Главния прокурор разследването да се води по член 164 от НК. Ще наблюдаваме всяка стъпка на Прокуратурата, защото подобни изблици на омраза от религиозен водач са пагубни и водят до ерозия на цялото общество.

От думите на Попова става ясно, че с казуса се е ангажирала и парламентарна група на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“.

Публикуваме част от текста на сигнала срещу районния мюфтия:

„Но вярвайте, поколенията помнят и уважават само такива, проявили мъжество…АКО НИЕ СИ ПОДАДЕМ РЪКА, УТРЕ НАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ СЕ ПРЕГРЪЩАТ, НО АКО НИЕ СИ ХВЪРЛЯМЕ ЗАПЛАХИ, УТРЕ  ТЕ ЩЕ СЕ БИЯТ, А ТЕХНИТЕ ДЕЦА ЩЕ СЕ СТРЕЛЯТ”.  Изричането на тази фраза считам за откровен призив към насаждане на религиозна омраза и религиозна нетърпимост. Смисълът на думите на мюсюлманския проповедник е абсолютно ясен – че се върви към противопоставяне, включително с упражняване на физическо насилие между християни и мюсюлмани. Това представлява призив към насилие, към използване на физическа сила спрямо лица от друго вероизповедание. Самото допускане на подобна възможност се явява вид провокация.

Митингът приключи с провокативните скандирания „Аллах акбар”, насочени явно за консумация на събралите се няколко граждани на Гоце Делчев, част от които непълнолетни, дори нямаха представа какъв е този митинг.

Уважаеми госпожи и господа,

Описах ситуацията, на която станах свидетел и Ви известявам за нея, тъй като, според мен, е недопустимо на подобни обществени мероприятия да се отправят такива призиви, както и да се насажда омраза, нетърпимост, разделение между българските граждани по религиозен признак. Още по-притеснително е това, че тези думи, тези деяния са дело на районен мюфтия, т.е. лице, което е легитимно и признато за религиозен водач. Вместо да се бори и да предотвратява подобни опасни явления, от силата на заеманата от него позиция, той ги инспирира и поддържа. Моля, да образувате проверка по случая. За състоялия се митинг има и видеоматериали, част от които са публикувани и в интернет сайта youtube.com. Отделно от това, станах свидетел, че представители на медията toppressa заснеха видео от митинга.”

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене