Топ ПРЕСА: Кой лъже Гери Муртова, за да я издигне за кмет на Благоевград?

51740-632x358

Самовлюбената млада дама политик толкова е луднала за тая
политика, че си вярва – имала голямо бъдеще в местната власт?

Силвия СТОЯНОВА

Изключително влиятелен местен бизнесмен с голям бизнс в Благоевград, лъже младата дама общински съветник Гери Муртова че ще я направи кмет на Благоевград. До ушите на вестник Топ Преса достигна слуха че двамата с Муртова, са били в доста особено близки отношения и смятали да атакуват местната власт ударно. Все още няма да публикуваме името на бизнесмена, защото версията се проверява за това я пускаме и в публичното пространство за да провокираме обществото с цел някой да си ръзвърже устата.    Най-младата независима общинска съветничка в ОбС Благоевград Гергана Муртова има доста впечатляваща биография. Завършва висшето си образование в университета „Якобс” в Германия със специалност „Интегрирана социална психология”, след прибирането си в България работи за кратко в София в 2 големи международни компании, после през 2007 г. постъпва на работа в Американския университет, където от октомври 2014 г. е директор на „Институционално развитие“. Междувременно Муртова успява да се омъжи и да стане майка. Казва, че в рода й няма нито един политик.

Високият административен пост в частния щатски вуз стоварва върху нея цялата отговорност за набиране на спонсори за университета.  Предвид критичното финансово състояние на вуза, който повече от година е без държавната издръжка на САЩ и разчита само на външни източници на финансиране, назначаването й на тази позиция показва голямото доверие, гласувано на благоевградчанката от новия президент на АУБ Кевин Аспегрен.

Наред с всичко друго, тя е една от най-дейните общински съветнички в местния парламент.

През ноември 2012 г. Муртова напуска групата на ПП „Обединен блок на труда – Български лейбъристи“ с лидер Албина Анева-Томова и ПП „Зелените“ на Сашо Милчев и вече ще е независим съветник. През септември 2013 г. организира протест срещу кмета на Община Благоевград, провокирана от възмутена група от жителите на квартал „Струмско”, попитали я за предизборните си обещания, а именно кога ще се асфалтират улиците в квартала. Дни след това обаче забрави за хората и техните проблеми, виждайки че от случая не може да извади солидни политически дивиденти за себе си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене