Тоалетна насред мегдана вдигна на бунт петричкото село Струмешница, кметът с голи гърди спира работниците да я довършат

_thumb (1)

Нужникът посрещна миряните на входа на новопостроена черква и загрозява пейзажа в селото

Новострояща се тоалетна в центъра на петричкото село Струмешница вдигна на крак повечето от местното население. То въстана, защото нужникът, е на метри от входа на новата черква, училището и кметската сграда. Тоалетната е почти готова.

Постройката се извисява на над два метра, построена е с тухли, но няма канализация и стърчи като грозен паметник насред селото, алармираха преди малко недоволните жители на с. Струмешница в сигнал до Strmuma.com. Те твърдят, че нужникът е без издадени строителни документи, няма пусната линия за строеж, отделно не е съобразено и негово местонахождение. Предвид близостта му до божия храм и до училището, където играят децата в бъдеще постройката ще представлява реална опасност от плъзване на зарази.

Днес, кметът на селото Никола Дзаков с тялото си е препречил работата на работниците да почнат довършителните работи на селската тоалетна. Местното население е излязло на площада и също брани своя управник. Тоалетната се прави по проект на черковното настоятелство и е притурка към общия устройствен план за цялостното завършване на новия храм, който предстои да бъде осветен с благословията на Неврокопския владика Серфим. Сега миряните се черкуват в пригодено за условията помещение в сграда, която е в съседство с новия храм. Наред с тоалетната пък на метри от нея имало и свинарници на местен жител. От падащите изпражнения на грухтящите вътре животни, се замърсявала главната улица и асфалта.

Децата, които ходят ежедневно на училище били принудени да газят по тях. И сега когато са в априлската ваканция положението било нетърпимо, алармираха още възмутените жители на с. Струмешница. Въстаналите тази сутрин хора ще искат съдействието на общинския кмет Вельо Илиев за изясняване на възникналия проблем със селската тоалетна насред мегдана. Те ще направят и подписка за нейното премахване или преместването и на друго място.

Венци Методиев/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене