С тържество „В градината на великденските празници” учениците от Сатовча излязоха във ваканция

main_b

снимки: СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Сатовча

С красиво пролетно тържество „В градината на великденскитепразници” учениците от СОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Сатовча отпразнуваха излизането си в пролетната ваканция.

Децата представиха всички християнски обичаи, които се изпълняват от вярващите преди Възкресение Христово, а за самияВеликден спретнаха автентична за празника трапеза с различниястия, козунаци и характерните великденски яйца.

Двамата водещи Айше Айвазова и Илко Петков заедно със старши учителя по музика Наум Странджев, влязъл в ролята на озвучител, се представиха перфектно, а учениците преживяха поредната емоция, с която се заредиха преди ваканционните дни.

Тържеството на учениците от СОУ – Сатовча е част от училищнияпроект по програма „Еразъм+“, ключова дейност 2 – сътрудничество на иновации и обмен на добри практики, стратегически партньорства.

Темата на проекта, който е с продължителност 3 години, е “Градина без граници. Нека нашият дух цъфти в градината на Европа”.Общата стойност е 87 585 евро, а работният език на проекта е френски.

Освен от учителския колектив на школото децата и организаторите получиха заслужена похвала и от директора Милко Сиркьов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене