САМО В ТОП ПРЕСА! Босът на „Пиринпласт“ – Гоце Делчев, Стоян Вакареев се готви тайно да вземе сградата на БТК в града с гърба на своя „сив кардинал“ Цветан Василев!

79Неформалният фактор в умиращата партия на Бареков в Гоце Делчев Вакареев и шефът му Димитър Тадаръков продължават да отстояват интересите на КТБ в града!

Катерина АНГЕЛОВА

Община Гоце Делчев от месец насам се опитва да купи за 250 000 евро обявената за продажба административна сграда на БТК, намираща се в непосредствена близост до централния площад „Гоце Делчев“ и Читалище „Просвета“, е приетото единодушно решение от местните общински съветници на днешното заседание. Продажна цена е без ДДС и придружаващите я такси, обясни кметът Владимир Москов пред медиите. Той обясни още, че сградата е  добра придобивка и още по-добра инвестиция за община Гоце Делчев. В нея ще бъдат настанени разпилените по целия град държавни институции, с което ще бъдат улеснени гражданите на общината. Сградата ще се ползва за нуждите и на различните школи и дейности към читалище „Просвета” и изобщо за културните дейности в града, както и ще бъдат отдавани под наем офиси на фирми и инвеститори, които имат дейности на територията  на общината. Това да не се случи обаче е цел на местният бизнесмен Стоян Вакареев известен като личен „ибрик“ на големия лобист с дейност близка на олигарх Димитър Татадърков, разбира разследващият екип на Топ Преса в последствие. Апетити имат лично Вакареев и Тадаръков в танден а за техен гръб по сделката е самият злополучен банкер Цветан Василев. Както е известно Вакареев до ден днешен е „сивият кардинал“ на партията на Николай Бареков в града „България без цензура“ и работеше на последните избори за него под давлението на босът на КТБ. Както е известно БТК и всичките и активи се изкупуват от белгийска компания. Сам опреди ден обаче Трайчо Трайков бивш министър на икономиката от правителството на ГЕРБ миналия мандат и днешен ръководител при реформаторите заяви пред медиите опасенията си :“Връзките между Цветан Василев и инвеститора Пиер Луврие (шеф на компанията LIC33 – бел.ред. която купува БТК) са повече от очевидни. Изглежда, че в случая Василев се договаря със себе си“.  Белгийския бизнесмен купи БТК, НУРТС и още фирми от Цветан Василев за 1 евро. Което дава сериозни съмнения че просто Василев заедно със своите поставени лица си освежава бизнеса в България. В Гоце Делчев с тази роля са се заели неговите хора Вакареев и Тадаръков, които видно с лобито си в местния общински съвет саботират сделката на общината за да придолият те имота. Нищо чудно било дори общината да придобие сградата и да е преродаде на фирма на Вакареев, прогнозират познавачи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене