Топ ПРЕСА: Автобизнесът на братя Галеви в Дупница се забатачи, Стъклето ще го спасява?

76

Костадин МАРКОВ

Изчезналите дупнишки мафиоти Пламен Галев и Ангел Христов – Братя Галеви са на път да се разделят с апетитна част от бизнеса си у нас. Според запознати избягалите от страната преди три години бивши барети с времето изпуснали контрола над търговията с автомобили у нас. В града се твърди, че и приходите от автобизнеса на Галеви, както и много други техни финансови постъпления били на ръба на закона. Официално фирмите за внос и продажба на коли не се водели на тях, както и на близките им. Въпреки това Галевите получавали сериозен пай от приходите от този бизнес в Дупница, която е известна като столица на европейските трошки.

76

Сривът в приходите започнал още с потъването в нелегалност на босовете, твърдят запознати. По думите им по същото време техните авери били тикнати в затвора да излежават присъди от по няколко години за рекет. Самите Братя Галеви изчезват, за да се отърват от пандиза през май 2012 г. Така контролът над автобизнеса постепенно се разхлабил, твърдят дупничани. По думите им най-верният авер на издирваните с червена бюлетина от Интерпол мафиоти – Владимир Ангелов-Стъклето, се заканил още докато изтърпявал присъдата си в затворническото общежитие в Самораново, че когато излезе, ще поеме нещата в свои ръце. Намеквал, че всичко ще си отиде на мястото. Някои тълкуват думите му като намек за разчистване на сметки с враговете на босовете му и загриженост за техните интереси. Според запознати Стъклето се клел, че невинен е тикнат зад решетките и няма да прости на виновните за това.

77

„Верен съм им до гроб, за тях съм готов да дам живота си”, заричал се Стъклето зад решетките. След като затворническата врата хлопнала зад гърба му, той започнал да пее друга песен – заявил, че ще става почтен бизнесмен, а миналото е останало зад гърба му. Дори започнал да ходи на курс по английски. Обяснил това свое ново амплоа с предстоящи пътувания зад граница. Твърдял, че планира да започне търговия с коли втора употреба, внос от чужбина. Дори вече получил пратка с автомобили. При доставката им обаче се оказало, че една от колите е издрана, а за нея били броени над 5 бона. При вида на повредения автомобил новоизпеченият търговец побеснял. Споделил, че ако така ще продължават да го прецакват, ще се откаже от този бизнес.
Според запознати обаче това било само алиби за замаскиране на новите му ангажименти към Галеви. Твърди се, че именно Стъклето като най-верен техен човек ще бъде тяхната нова свръзка на родна територия. Стъклето щял да поеме важните задачи на босовете, които трябва да се движат без проблем у нас. В Дупница усилено се говори, че именно на него е поверена задачата на босовете за излизане от автобизнеса и започване на нови проекти. Засега в града не се е чуло какви ще са новите начинания на Галеви, които те ще контролират дистанционно.

Към момента международната криминална полиция няма данни къде са издирваните мафиоти. Мълвата носи, че двамата са се установили къде ли не. Сочат се различни екзотични дестинации – ЮАР, Дубай, остров Мавриций, архипелагът Галапагос, където се укриват куп изпечени български престъпници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене