Детето от куфара убито в София

68072-632x358

Руснакът Герман Костин, когото българската полиция търси за разпити във връзка с убийствата на Ана Леонтиева и 5-годишния й син Никита, продължава да се крие в Севернокипърската турска република, пише „Преса“.

Там мъжът и съпругата му Весела Вачева, с която са в развод, имат бизнес с недвижими имоти. Предполага се, че Костин, който е живял с убитата Ана Леонтиева и сина й, е един от последните хора, които са ги видели живи и затова е сред заподозрените за жестоката им смърт.

Все още не е ясно как точно е убита рускинята, чието тяло бе открито разчленено в гора край Приморско на 3 март. Малкият Никита пък бе намерен мъртъв в зелен куфар на 20 март на брега на язовира край Пасарел. Според запознати Никита е убит в София, а пътната чанта с тялото му е била изхвърлена именно от Костин във водите на река Искър. Разследващите се опитват да проследят движението на автомобила му „Тойота“ през последния месец, тъй като се предполага, че именно с него е пренесъл куфара с мъртвото дете край Пасарел. Затова се преглеждат записи от камери в районите,в които той може да е минал с автомобила.

Автомобилът в момента се намира пред кооперацията в кв. „Витоша“ на ул. „Яна Язова“ 15, където Костин и Ана са живеели. Все още не е ясно какви следи са открили в него криминалистите, както и в жилището им, което е запечатано.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене