Деца от Симитли „написаха” магически учебник за добро

_thumb

Виртуалната читанка „Доброта” бе презентирана от децата на празник на добрината и добрите думи

Необикновеният празник е „репетиран” цяла година, а резултатът шашна майки, татковци, каки и баби на малките мечета от „Ян Бибиян”.

Празникът на добрината и добрите думи бе финалът на мини проект, по който педагозите Бялкова и Карадакова работеха през цялата учебна година, съвместно с родителите на децата от група „Мечета” в „Ян Бибиян” в град Симитли. На необикновеното тържество децата дадоха добър урок на възрастните по доброта. Дори и един ден от годината те не са си позволили да лъжат и да не бъдат учтиви помежду си. През цялата учебна година са възпитавани в толерантно отношение към другите и използване на вежливи изрази. Те бяха малки вълшебници и феи, които с пръчица в ръка създадоха магически учебник, който се нарича „Доброта”. Макар и невидим за околните, този учебник завинаги ще остане в сърцата на малчуганите и ще им сочи правилния път в живата.

В урока по доброта, блесна и възпитаник със специални образователни потребности, който доказа къде е неговото място и показа невероятен стил в танца „ Принцесата с добро сърце”.

Гости на необикновения празник на добрината бяха родители и близки на децата, директорът на ОДЗ „Радост”, чийто филиал е „Ян Бибиян” Теменужка Матова, ресурсният учител от гимназията в Симитли Цветанка Ралинска.

Къщичка за птици построиха деца от Симитли в двора на детската градина

С монтирането на къщичка за птици в двора на детската градина децата от ОДЗ „Радост” показаха гостоприемството си към гласовитите и пернати индивиди. По този начин хлапетата отбелязаха Световният ден на птиците, който ден на цялата планета се отбелязва вече повече от столетие.

Денят за децата в „Радост” започна с интересни презентации за прелетните птици, за Царя на птиците – орела и техните гласове, чрез които децата получиха нови знания за живота и опазването им.

Драматизацията „Косе-Босе“ донесе много емоции, като поуката бе, че доброто винаги побеждава. А разходката до близкото щъркелово гнездо и поставянето на къщичка за птици в двора на детската градина затвърдиха желанието на децата да полагат грижи за опазване на птиците и техните гнезда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене