Кметът на Банско откри Държавното първенство по канадска борба

110187-kanadska-borba-bansko-00

Държавното първенство по канадска борба, което се провежда под патронажа на кмета на Банско Георги Икономов, бе открито. Тази година се навършват 20 години от учредяването на Българската федерация по канадска борба, а за домакин на първенството бе избран курорта Банско.

„Радвам се, че юбилейното първенство се провежда именно тук, защото през последните години от града ни се утвърдиха редица  европейски и световни шампиони. Община Банско и за в бъдеще ще продължава да подкрепя спорта, защото нашите деца и младежи го заслужават. Пожелавам успех на участниците в тази атрактивна дисциплина и стискам палци на моите съграждани, които ще се състезават“, каза Икономов и даде официален старт на първенството.

 

В знак на благодарност за подкрепата и съдействието през всичките тези години, президентът на Световната федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров връчи на градоначалника почетния плакет на федерацията, специално изработен за юбилея.

По време на откриването Хаджитодоров награди и световните шампиони Димитрина Димитрова и Сашо Андреев, които са обявени за „Спортист на Българската федерация по канадска борба за 2014г.“ и им пожела да продължават да прославят името на България и занапред.

Днес и утре над 300 състезатели от цяла България, ще премерят сили в категориите мъже и жени; юноши и девойки; ветерани и хора с увреждания.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене