Лисица броди на площада в Петрич

110152-lisica-grad

В центъра на Петрич лисица стъписа десетки минувачи посред бял ден, ровейки в обърнат варел за смет, пише вестник „Монитор“ в днешния си брой. Близо минута те наблюдаваха как красивата хищница душеше за храна с острата си муцунка в изхвърлените найлонови пликове.

“В началото помислих, че е изоставен домашен любимец, но когато видях как бързо се отдалечи по стълбите към баира над града, влачейки грациозно рунтавата си опашка, с изненада познах, че е лисица”, сподели петричанка, видяла неканената гостенка.

 

“Опашката й беше рунтава, много красива. Когато я видяхме се стъписахме, от изненада не се сетихме да я снимаме с телефоните си. Мечтая да имам такава яка”, допълни тийнейджърка, излязла в голямо междучасие с приятелката си.

 

“От няколко дни граждани се оплакват, че намират разпердушинени пера и установяват отвлечени кокошки от дворовете си, коментира случката Димитър Китанов, секретар на ловно-рибарското дружество в южния град. Макар и в центъра, тук хората си гледат кокошки в дворовете си и появата на лисици е притеснителна. Лисиците не са агресивни, но сеят зарази, затова е опасно да са близо до хората. Щом слизат посред бял ден в града за храна, значи гладът мъчи и тях, не само хората”, допълни ловецът.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене