Бракониер глобен 1000 лв. за улов на мренки в река Струма с „парашутка“

67420-632x358

Санданчанинът Борис Тодоров е глобен 1000 лева за бракониерски риболов на река Струма. Решението постанови съдия Иван Филчев, който остави в сила наказателно постановление, издадено на Б. Тодоров от регионалния център „Рибарство и контрол” – Благоевград.

От свидетелските показания на 3-ма рибари – Х. Николов, Й. Тасев и А. Костадинов, е установено, че Б. Тодоров е хвърлял в реката риболовен уред, тип „парашут”, с което е нарушил Закона за риболов. И тримата свидетели са били на отсрещния бряг на река Струма и са подали сигнал на дежурния телефон 112 за бракониерски риболов. На мястото е пристигнала подвижна охрана и е съставено наказателно постановление на Б. Тодоров, което той обжалва.

Съдия Ив. Филчев постанови, че остава в сила наказателното постановление глоба в размер на 1000 лева. Решението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд.

Б. Тодоров е бил ангажиран от приятели рибари да улови малки мренки с „парашутка”, които да ползват за улов на големи морски риби в съседна Гърция.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене