Топ ПРЕСА: Как очаквате пресата да не е жълта, като всички политици пожълтяха…

8

Допустимо ли е висш политик да си служи популистки с непроверена информация и да я развява като дамоклев меч над главите на опонентите си? Давате ли си сметка, че България има нужда от стабилни и автентични политици, които не развяват фалшиви лозунги, жълти клюки от рода „чух“, уж влияещи върху емоциите на българите?

Лили ЦВЕТКОВА

Местните избори чукат на вратата и компроматната война между партиите започна да набира сила. За никого не е учудващо, че политици от различни партии се изправят пред своите избиратели и най- безогледно и без капка свян хвърлят кал и непроверена информация срещу опонентите си. Тези дни станахме свидетели на изявлението на Кристиян Вигенин относно екипа и работата на кмета на Благоевград Атанас Камбитов.
„Екипът на кмета Камбитов се разпада само няколко месеца преди местните избори“, коментира депутатът пред местнните медии. Той твърди още, че при обявяването на конкурса за осветлението на Благоевград е информиран, че се планира спечелването на проекта от една определена фирма. Кметът Камбитов от своя страна контрира скандалните изказвания на депутата по следния начин : „Изненадан съм от ясновидските способности кой ще спечели публичната покана (а не конкурс) за уличното осветление. Но е нормално г-н Вигенин да не е запознат или да е подведен, защото все пак не е от града и не познава проблемите и ежедневието на нашия град“, казва Камбитов. Днешните изявления на Кристиян Вигенин напомнят много изявленията на един областен лидер и бивш червен депутат от миналото, който се изхвърляше в публичното пространство с информация „Чух“, „Така се говори“ и въпреки предупрежденията, че официално лице трябва да говори с факти и документи и да не хвърля камъни в чужда градина, преди да е сигурен в твърденията си, той продължи да си служи със слухове и улично-булевардна информация. И резултатите са налице, нито е областен лидер, нито депутат.”
Господа политици, всички вие сипете укори срещу представителите на медиите, че произвеждат жълти новини, но замисляли ли сте се някога, че самите вие сте главните производители на „жълтите отенъци”? Допустимо ли е висш политик да си служи популистки с непроверена информация и да я развява като дамоклев меч над главите на опонентите си? Давате ли си сметка, че България има нужда от стабилни и автентични политици, които не развяват фалшиви лозунги, влияещи върху емоциите на българите? Политическата ситуация у нас прилича на състезание, в което политиците гледат не как да станат по-добри, а да омаскарят другия. Много по-лесно е да оплюеш опонента, като му извадиш кирливите ризи на показ, отколкото да измислиш положителна перспектива или алтернатива. Аргументацията на лошото е винаги по-лесна от защитата на доброто.
Не забравяйте обаче, че българският народ е видял много и много е изстрадал. Затова е осъзнал една голяма истина: който сее зърно, ще пожъне зърно, който сее цветя, ще се радва на мириса и красотата им, но който сее ветрове, ще жъне бури.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене