Без категория

Петричанин взе бронз на световното по киокушин

67055-632x358Петричанин спечели бронзов медал на Световното първенство по киокушин карате в Солун. До отличието в кат. +80 кг стигна Христо Илиев от „ГО-ДО“ /Пч/.

„Шампионатът бе голямо предизвикателство за мен, радвам се, че съм сред призьорите. Конкурентите бяха добре подготвени, особено тези от руската школа. Благодаря на моя треньор Славей Христов. Това постижение е повод за гордост не само за мен и клуба, но и за община Петрич и България“, каза 20-годишният Хр. Илиев.

„Много съм щастлив, успехът е невероятен, световното  бе за възрастова група 12-21 години. Христо се представи блестящо. Предстоят ни много състезания, готвим се активно и се надявам още да радваме хората с успехите ни. Спортната комисия на ОбС – Петрич обаче ощети реално работещите клубове. Отпуснаха ни 2000 лева за тази година, половината ги преведоха, другата половина още не. За какво ще стигнат тези пари – за нищо. Някои клубове се толерират за сметка на други. Има и кухи клубове, на които се отпускат пари от общинския бюджет, а ние с минимални средства постигаме високи резултати на национално, европейско и световно ниво. Разочарован съм от общинарите, ще искаме актуализация на бюджета. На последното заседание на ОбС – Петрич исках да говоря като гражданин, но не ми позволиха с мотива, че трябвало да се запиша за изказване поне 1 час преди започване на сесията. Това са пълни глупости. Явно се изплашиха от истината“, заяви Сл. Христов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене