Първата награда в открития турнир по шахмат в памет на Богомил Андонов си оспорват 41 състезатели

photo_verybig_1410173

41 участници мислят печелившите ходове на 4- тия турнир по шахмат в памет на Богомил Андонов / 1959- 2010 / в Кюстендил. Той се провежда по Швейцарската система, в голямата зала на читалище „Братство“. Наградният фонд е 1 500 лв., като за първа награда е 300 лв. Награди ще има за класиралите си от 1- 8 място, специални призове са предвидени за най- млад и най- възрастен участник.


„Почитаме паметта на баща ми, целяхме да съвпадне с неговия рожден ден- 18 март и Кюстендилска пролет. От кюстендилската школа ще участват основно деца, нашите млади надежди. Организатори са Шахматен клуб „Богомил Андонов“, община Кюстендил и Българска федерация по шахмат. Много благодаря за съдействието на община Кюстендил, която отпусна финансови средства и читалище „Братство“, които ни предоставиха залата безплатно“, каза пред Дарик дъщерята на Богомил Андонов, Биляна Андонова- Теодосиева.


„Благодаря на всички за присъствието. Надявам се да стане един хубав турнир и да почетем, и тази година паметта на най- изявения кюстендилски шахматист Богомил Андонов, международен майстор, който беше един голям човек и приятел на всички нас. Надявам се да стане един добър турнир и най- добрите да победят“, каза при откриването на надпреварата гросмайстор Велислав Куков, който е и един от участниците.

dariknews.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене