III ОУ „Димитър Талев“-Благоевград ще се бори за „Купата на COCA-COLA” в Бургас

main_b

Точно в 9:00 ч. прозвуча първия съдийски сигнал, с който бе даден стартът на областния футболен турнир за ученици под егидата на „Кока Кола“. За четвърта поредна година Благоевград бе домакин на състезанието.

Футболното първенство  беше открито официално  в 11.00 чaса от  Валери Миков управител на „Спортни имоти“  и Румяна Станоева  експерт „Младежки дейности, спорт и туризъм“ в община Благоевград.  Специално за награждаването пристигна и зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, който връчи купите на победителите. В оспорваната надпревара на трето място се класира отбора на VIII СОУ „Арсени Костенцев“, на второ място – V СОУ „Георги Измирлиев“, а призовото първо място, е за III ОУ „Димитър Талев“, които автоматично се класират за следващия етап на съревнованието в Бургас. В надпреварата за призовото първо място се регистрираха 16 отбора от градовете Гоце Делчев, Симитли, Благоевград, Вълкосел, Петрич, Кресна и Плетен  със състезатели на възраст от 12 до 14 години.

Голямата изненада на организаторите бе гост-изпълнителят  Михаела Филева, която очарова малки и големи с  изпълненията си.   За всички участници в турнира и фенове, организаторите бяха подготвили занимателни игри – „Точен изстрел“, „Весел спринт с препятствия“,  „Спортна количка“ и др. В играта „Раздвижи таланта си“ се включиха десетки фенове не само на футбола, но и почитатели на Михаела Филева, която взе активно участие и в агитките, и в игрите. От организационния комитет и общината бяха подготвили томбола с множество награди – велосипеди, часовници, топки и раници.

В играта“Раздвижи таланта си“ най – добрите получиха наградите си от поп идола – Михаела. За трето място наградата бе часовник, за второ – раница, а за първо – велосипед. На всички отбори участници в областния турнир бяха връчени и почетни грамоти за участие.

Турнирът премина в изключително спортментски дух. Любителите на футболната игра се насладиха на висококачествени оспорвани двубои. Запалянковците имаха възможността да се порадват и на изпълнения на дузпи, чрез които се решиха някои от двубоите. Включително и за първото място.

Организатори на областния етап от надпреварата са „Кока кола България“, Община Благоевград и Регионалния инспекторат по образованието. Победителите от третия етап на футболния турнир ще участват в националното първенство от 19 до 21 юни в Бургас. Тримата финалисти ще получат купа и грамоти, а отборът-първенец освен „Купата на COCA-COLA“ за 2015 г. ще спечели и участие в международен лагер.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене