УНИКАЛНО! Ето го коктейлът, който убива рака

66722-632x358

Проучване на онколози от Ню Орлийнс откри, че супер коктейл от шест природни вещества в зеленчуците, плодовете, подправките и корените на растенията са в състояние да унищожат 100% от раковите клетки в гърдата без да причиняват странични токсични действия върху нормалните клетки.

Един от главните виновници за рецидивите и смъртността при болните от рак на гърдата е малка група от ракови стволови клетки, които не се подават на терапия, посочват изследователите. Тези клетки, които често са резистентни към многолекаркствената терапия имат свойството да генерират нови тумори. Това налага развиването на по-ефикасни и сигурни начини за лечението и превенцията на рака на гърдата.

Научният екип е изпробвал 10 известни предпазващи от рак химически вещества, които се съдържат в някои храни, като броколите, гроздето, ябълките, корените на куркумата и тофу. Накрая откроили 6 от тях – куркумин от куркумата, изофлавони от соевите зърна, Indo-3-Carbinol от кръстоцветните зеленчуци (броколи, карфиол), C-фикоцианин от водораслото спирулина, ресвератрол от гроздето, и кверцетин – флавоноид, който присъства в плодовете, зеленчуците и чая.

Учените приложили тези 6 вещества едновременно върху ракови клетки на гърдата и върху контролни клетки. Те изпробвали веществата индивидуално и в комбинация и открили, че приложени индивидуално лекарствата били неефикасни, а в комбинираният супер коктейлът потискал растежа на раковите клетки в гърдата над 80%, възпрепятствал миграцията и инвазията, блокирал цикъла на клетките и предизвиквал процес водещ до сто процентово умъртвяване на раковите клетки във изследваните проби. Учените не установили вредни действия върху контролните клетки.

При следващите анализи били идентифицирани няколко ключови гени, които могат да служат като маркери при проследяването на напредъка на терапията. Преди това учени са установили, че тези вещества заедно действат eфикасно и за унищожаването на раковите клетки в яйчниците./pik.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене