Михаил Миков разкри кога ще има вот на недоверие

миков

Страната като цяло върви без посока, смята лидерът на БСП

Като цяло страната върви без посока. Икономиката и перспективите не са добри. Това коментира пред bTV председателят на БСП Михаил Миков. Бедните в България са 70% и това е големият въпрос. Бедността е тема №1 и тя става все по-голяма и все повече хора ще го усещат, независимо за кого гласуват, посочи той. Вот на недоверие ще има, но когато се натрупа по-голяма критичност в обществото, отбеляза лидерът на БСП.

На въпрос за загиването на БСП, Миков посочи, че щом се чуват такива коментари, левицата върви на добре.

И Мая Манолова, и Кирил Добрев имат достатъчно високи позиции в БСП, коментира Миков по повод изказване на Кирил Добрев, че неудобните в партията, като Татяна Дончева и Костадин Паскалев са били изтикани. Всеки избира пътя си, има възможност и за друга реализация, а и дебатът в БСП е свободен, посочи Миков.

Той коментира и смяната на главния секретар на МВР и шефа на ДАНС Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев. „Днешната власт търси уплътнавяне на ръководните функци и промените в МВР са осигуряване на политическа лоялност“, смята Миков. На въпрос чии доверени хора са били Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев, лидерът на БСП посочи, че е важно да са професионалисти и не мисли, че са били специални назначения. „Фактът, че не уволниха Лазаров веднага, говори, че очевидно той си вършеше работата“, допълни депутатът.

По отношение на действията на АБВ, които преди дни направиха разбор на участието си в коалицията, Миков коментира, че не може да кажеш, че замразяваш участието си в коалицията, а на следващия ден да гласуваш за промени в кабинета. Не ви ли звучи така леко несериозно, разкритикува действията на АБВ и Първанов Михаил Миков. Лидерът на левицата обаче призна, че има шанс за сближаване с АБВ, но при условие за принципно участие в политиката, а не на всяка цена за власт. Миков посочи, че вероятно на места ще има съвместни участия между БСП и АБВ на местния вот. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене