Започват денонощни проверки на бензиностанциите

79675-benzin

По разпореждане на министъра на икономиката Божидар Лукарски Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДМТН) започва засилени денонощни проверки на бензиностанциите. Контролът е във връзка с направен анализ и оценка на риска, свързан с качеството на течните горива и метрологичния надзор на средствата за измерване, информира „Стандарт”. ДАМТН ще проверява документално всички физически и юридически лица, които разпространяват или използват течни горива отговарят ли на изискванията на Закона за чистота на атмосферния въздух /ЗЧАВ/ и Закона за измерванията /ЗИ/.

Обект на контрола ще бъде дали обектът има декларацията за съответствие на разпространяваната партида течно гориво, с посочени в нея вида и количеството течно гориво, лицето, на което то се предоставя за последващо разпространение, датата и номера на документа за експедиция. Ще се проверява и маркировката на дозиращите помпи или съдовете използвани за разпространение на течни горива, отговарят ли те на изискванията на Закона за чистотата на атмосферния въздух.

Освен това инспекторите ще следят има ли поставена на видно място информация за вида на горивото; отговаря ли то на изисквания за качество и има ли декларация за съответствие за разпространяваната партида.

Проверките ще са през всички часове на денонощието, тъй като анализът на риска установява, че повечето нарушения се извършват през нощта и в почивните дни.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене