Нов напън на телефонните терористи! 79-г. жена от хаджидимовското село Петрелик шокирана: Дай спешно 1700 лв., за да отрежат крака на сина ти, иначе ще умре

телефонен измамникИзверг измами възрастна жена, взе парите и избяга, полицията го издирва

Сигнал за извършена телефонна измама е получен, около 11:00 часа вчера в полицията в Гоце Делчев. За времето от 22:30 часа до 24:00 часа на 17.03.2015г., чрез обаждане на домашен телефон, непознат мъжки глас е съобщил на 79-годишна жена от хаджидимовското село Петрелик, че е необходима парична сума за спешна ампутация на крака на сина й. „Дай парите, иначе синът ти ще умре “ казал телефонният терорист.

Потърпевшата жена е предала сумата от около 1 700 лв. на непознато за нея лице. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Сценариите на телефонните терористи стават все по ужасяващи. Само преди месец в Благоевград пропищя от двама измамници, които измисляха шокиращи новини за жертвите си. В един от случаите бяха попаднали на възрастен мъж, току що излязъл от болница след преживян инфаркт и му съобщиха, че дъщеря му е затрупана под стена, срутила се в детската градина, където работи. Човекът едва не умря от притеснение. Възрастна жена пък плати 5000 лева, за да спаси внука си от арест. Полицията задържа тези двама измамници, единият от Добрич, другият от пловдивско село. Явно в момента нова група мами из региона. В схемите им са ангажирани куриери, таксиметрови шофьори, което ги прави неуловими.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене