Слънчева сутрин, слаб дъжд в Югозапада привечер

природа

Днес мъглите и ниската облачност в Дунавската равнина ще се задържат през почти целия ден и там ще остане с отрицателни дневни температури. Ниската облачност над Източна България ще се разкъса и намалее до слънчево. Още сутринта от запад над страната ще се появи средна и висока облачност, която до вечерта ще обхване и Централна България. Към края на деня на места в Югозападна България ще превали слаб дъжд. Максимални температури между 3 и 8°, в Дунавската равнина между минус 3° и 0°, в крайните югозападни райони до 11°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 8°, а минималната (-1°), за Банско 10°/-2°, Разлог 10°/-1, Дупница 8°/-1°, Кюстендил 8°/-2°, Перник 8°/-1°, Гоце Делчев 11°/2°, Сандански 11°/5° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 9°, а минималните до 2°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средно за месеца – през деня ще остане почти без промяна.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но от запад облачността ще започне да се увеличава и след обяд над масивите от Западна България ще превали сняг. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра 4°, на 2000 метра минус 1-2°.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност, която ще намалее в следобедните часове до слънчево. След обяд обяд ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури 6-8°. Температурата на морската вода е 3-5°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене