Половинметрова дупка зейна на пътя Блатска-Абланица, шофьори сигнализират АПИ

main_b
Половинметрова дупка зейна в асфалта на пътя между хаджидимовските села Блатска и Абланица, сигнализираха читатели на ИНФОМРЕЖА.

Те съобщиха, че са подали сигнал и в Агенция „Пътна инфраструктура“, откъдето обещали още днес да изпратят комисия за проверка и установяване на причините за пропадането на пътя, който почти всяка година създава проблеми на същото място.

Шосето се поддържа от гоцеделчевската фирма „БКС“ ЕООД с управител Руен Кирев.

Ако не се вземат спешни мерки, до два дни се очаква пътят между хаджидимовските села Блатска и Абланица да бъде откъснат напълно.

”Преди две години беше направен ремонт на същата пътна отсечка. Миналата година имаше отново пропадане и платното беше запълнено набързо само с асфалт. Сега отново имаме същия проблем. Поддръжката на  републиканските пътища в региона е в плачевно състояние, изпотрошихме си колите, пътуваме под постоянен страх и стрес“, оплакаха се шофьори, които твърдят, че за всички пътни нередности в региона сигнализират както поддържащата фирма, така и АПИ.

Те са категорични, че причината за ежегодните проблеми по пътищата са некачествената работа и занижения контрол от съответните институции, които възлагат и финансират поддръжката на пътищата в региона.

”При всеки ремонт наблюдаваме как фирмите се стремят към икономии. Дори имаше моменти, когато дупките в асфалта в региона се пълнеха с тревни чимове или с асфалтови отломки, останали от подмяна на асфалт. С  една дума фирмите, които получават пари за поддръжка на пътищата, се опитват с „трици маймуни да ловят“ и ето го резултата. Потърпевши са пак данъкоплатците“, възмущават се жители и шофьори от Гоцеделчевско.

Те се заканват да организират подписки и да внесат колективен иск в съда за имуществените щети, които търпят заради лошата поддръжка на пътната инфраструктура в региона.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ „ФОТО МРЕЖА“

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене