Фамилия Жуглеви от Ковачевица: Правителствата досега са абсолютно едни и същи – фашизъм, комунизъм… всички са еднолични търговци!

лй;килх

Братя Жуглеви и техните близки често спорят за политика. Братята  са поддръжници на различни партии, но има теми по които всички са единни, нещо, което не можем да видим в парламента. За протестите, за правителството за опозицията , за всичко, което вълнува обществото през последните години , един анализ, който трудно ще чуете от политолозите.

Тук в Ковачевица как се усеща положението в държавата?

Усеща се, гостите намаляха , усеща се, че сме навлезнали дълбоко в кризата.

Кандидатите, които влизат да управляват държавата 90 % влизат за лична изгода, а не мислят как да оправят държавата, а държавата сме ние хората. И ако голямата част от депутатите мислеха за нас, нямаше да се стигне до това положение, в което сме в момента.

Сега имаме ново правителство и то ли така влезе във властта според теб?

От 1989 г. до сега смятам, че няма никаква разлика между правителствата , фашизъм и комунизъм са просто думи-игра на думи. Всички са еднолични търговци, това го показват и протестите.

Не вярвате ли, че нещо може да се промени? Ето сега актуализираха бюджета с идеята да се раздаде нещо на най- бедните, да се подпомогнат майките , учениците.

Това е замазване на очите на хората, за да могат да спрат протестите. Само народа може да промени нещо. Нека дадат това, коеъо иска народа и промяната е готова.

Как, какво да дадат?

Това, което народа иска- по- хубав живот.

На вас пречи ли ви задкулисието- това, че няма честност, че има някакви игри които ние не знаем?

Разбира се, това пречи на всички българи.

Излизат едни социологически проучвания според които повече от половината българи не подкрепят протеста в София.

Не вярвам, че е така.

Защо стана така, февруари, когато се протестираше за сметките заток, протестираше цяла България, а сега този протест срещу задкулисието се концентрира точно в София?

Защото в провинцията, ако не работиш, а излезеш на протест, семейството ти няма какво да яде. Ние се занимаваме със земеделие и животновъдство, животните трябва да ядат. Като тръгнеш на протест кой ще ги храни? Като се прибереш ще намериш животните умрели.

Така ли възпитавате детето си? Работата най- напред?

Да разбира се. Трудовото възпитание на децата е най- важното нещо в живота. Както наите родители са дали това възпитание на мен и брат ми, така и ние го даваме на нашите деца.

Вили, ти как гледаш на тези протести, много хора казват, че това са някакви арт протести от една група хора, която едва ли не няма какво друго да прави и излиза вечер по площада да се поразходи.

Мисля, че много от хората подкряпят своята кауза, но има и платени, затова хората с ясни цели не могат да ги покажат, защото им пречат.

Омаскариха ли го този протест?

Да.

Кой им плаща на тия хора?

Някой който е заинтересуван от това.

Политици, олигарси?

Естествено.

Плаща този, който има пари.

На тебе ако ти дадат 50 лв. Ще отидеш ли на протест?

Не!

Смяташ ли, че политическата класа трябва да се смени и да се даде път на новите, на младите? И виждаш ли ги новите и младите.

Виждам че трябва да се обединят така както нашето семейство е обединено.

Кой да се обедини, Бойко и Станишев?

Големите партии да се хванат рука за рука, за да върви работата. Нека се приемат като семейство. Ако в семейството всички се карат, работата не върви, но ако се обединим всички и се разберем кой какво ще работи , да имаме план. Най важното е да  създадат работа на младежта, за да си останат младите в България. Защото младите милеят за България, но като няма работа. Нямат избор, трябва да търсят поминък.

Нали обещаха 250000 работни места?

За да стане това трябва да има компромиси. И нашето семейство изпада в спорове , като държавата, но всичко става с компромис.

Вие имате семеен бизнес, как се правят работни места?

Правят се, когато има благоприятна почва за развитие. Трябва общината да създаде благоприятните условия. Какъв е смисъла да имам оазис, когато наоколо е пустиня? За съжаление политиците ни не работят за българските интереси. Никой не се интересува какво се случва с 6 милиона българи. От една страна са американците, от друга руснаците , всеки отстиява своите интереси, а политиците правят свои лични схеми.

Но ако не вярваме в никого и виждаме навсякъде задкулисни интереси, ние трябва да я разпуснем тази държава.

За да има движение, трябва да има два полюса- плюс и минус, а сега няма.

Протестите няма ли да изиграят ролята на липсващия полюс?

Определени политически сили се опитват да яхнат протестите. Вече не знаем в какво и в кого да вярваме. Защото думите когато са празни, колкото и да са красиви се наричат демагогия. Всички преди избори обещават. ДПС също, но и техния електорат е гол и бос като нас. След изборите нито една партия не се интересува как живее населението, което я е подкрепило. Защото един политик, който е влязал в политиката с една гарсониера, след 5 години вече е станал милионер. Къде е съдебната власт в случая, къде е прокуратурата? Лошото е, че те водят политика за смазване на селата. На тях не им трябват производители.

С какво ги заместват производителите?

Правят ги консуматори. Например в съседното село Горно Дряново се продават картофи от Египет. Това е смешна работа, тук са се произвеждали хиляди тонове картофи . A а сега 240 човека в парламента решават друго. Това е лоша политика. Как да вярваме на тези хора?

Но въпреки всичко, вие винаги гласувате, когато има избори. Сега трябва ли да има предстрочни избори?

Не трябват нови избори, защото и следвашото правителство ще е същото. Като дойде ново, ще каже, предишното ни остави заеми .Всички говорят така . Не си предават топката, а се плюят един друг.

Когато бяха протестите за тока видяхме, че в ЕРП-тата има хора и от БСП и от ГЕРБ . За да има нови избори, трябва да се промени избирателния закон, но никой няма да позволи да има мажоритарни избори.

Има ли във вашия край петима души, за които можете да гласувате с открито сърце?

Има много свестни и честни хора, но ако са издигнати от партия стават зависими. За да влезеш в листите на първите места тук се плаща. Даваш си лептата и си уреден.

( Тук двамата братя влизат в спор за своите партии, но са единодушни, че за далаверите в държавата няма нито един осъден. Според тях депутатите трябва да могат да участват в управлението само два мандата. Вярват също и че ако те тръгнат на протест в собствената си община, то общинската администрация, ще ги преследва и ще затвори хотелът им)

 

-Спред вас в провинцията е по- трудно да се протестира?

Разбира се, особено в малките населени места , нали утре горският ще откаже да ти даде дърва, а ти на кого ще се оплачеш? Така населението се манипулира и смазва. Цялото ни семейство, което е от 11 души подкрепя различни партии, често водим спорове, но това не ни пречи да се обичаме и подкрепяме. Така трябва да постъпват и политиците. И да не мислят, че в държават има само 240 депутати. Да не забравят, за нас, ние сме живи хора и живеем тук. Българи сме, да спрат да ни делят на българи и турци.

А на държавата, защо все и е празен хладилника 24 години?

Зашото всеки бърка в него, а никой не го зарежда.

Като врага ли ги приемате политиците?

Да, щом не защитават нашите интереси, те са нни врагове.

Завиждате ли на кризата в Гърция?

Да. Дай боже да сме в тяхната криза. Там няма паланка, в която да не свети улична лампа, а в нашето село не светят лампи дори в центъра. Ние сме си направили собствено улично осветление. Но когато гърците излизат на протест никой не ги режисира. Те излизат и мачкат като валяк политиците, за да работят за техния интерес.

Само така ли могат да станат нешата- излиза валяка и това е?

Да. Народа да спре да търпи и да се надигнат всички , да вкарат виновниците в затвори и да се приключи завинаги. Искаме бъдеще за децата си. Народа е изнервен, защо да изнервяме и децата си? Съгласни сме да има дори Крумови закони, но да има промяна. Също така да се знае, че София не е България. София е кошера, но има пчелички извън кошера, които гласуват за тях. Без нас няма какво да ядат там. Затова нека отстояват българските интереси, не чуждите корпоративни, а на българската държава и българския народ.

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене