Кметът на Банско Георги Икономов подписа договор по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните сгради

Георги Икономов

С подписването на договора между община Банско и управителя на Сдружението на собствениците „Драма, N1, Банско”, бяха определени условията за предоставяне на финансова помощ, както и правата и задълженията на двете страни. Сдружението на собствениците даде мандат на община Банско, в лицето на кмета Икономов, за извършване на действия по осигуряване на необходимия ресурс за обновяване на сградата и организиране на всички дейности по санирането. Жилищната сграда на ул. „Драма”  е единствената в града, отговаряща на изискванията по програмата. След успешното кандидатстване по енергоспестяващите мерки собствениците на апартаменти получават 100% безвъзмездна помощ за саниране. 

„При стартиране на програмата проведохме разяснителна среща с представители на етажната собственост на сградата, на която те бяха информирани   за условията, при които могат да кандидатстват. Радвам се, че със съдействието на общинската администрация всички изисквания бяха изпълнени и договорът вече е факт”, коментира след подписването Икономов и допълни, че предстои започване на процедура по сключване на договор за целево финансиране между община Банско, Българска банка за развитие и областния управител.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене