Свържете се с нас

Анализи и Коментари

Учителка от Благоевград: Родителската агресия е по-страшна от детската

Публикувано

на

109782-roditeli-uchitel

Вместо да говорят с децата си за поведението им в училище, родителите все по-чесно обвиняват и обиждат учителите

 

Учителка от Благоевград алармира за все по-нарастващата агреся  от страна на родителите към учителите, които преподават на децат им. Елена Лалева, която е преподавател в Благоевградска професионална гимназия, се оплака във Фейсбук, че майка на нейн ученик, който редовно отсъства от училище и отказва да работи в час, решила да защити детето си, като хвърля цялата вина върху  учителя, нападайки с ругатни и красъци.

 

Ето и целия текст, който Елена Лалева публикува на профила си днес:

„Вчера, на родителска среща, станах обект на родителска агресия, каквато не вярвах, че съществува! Родителската агресия е по-страшна от детската!

Не знам дали сте имали нещастието да се уверите в това твърдение, но на някои родители наистина им липсва така наречената емоционална интелигентност или тя е в незадоволителни граници за възрастни хора. Определено намесят ли се родителите, с  техните амбиции, с тяхното виждане, с техните искания, и най-вече с тяхната агресия и отмъстителност, процесите стават неконтролируеми. Ако се направи изследване, вероятно ще се установи, че детската агресия е вследствие на родителската, а не обратното.

Една майка, чиито син редовно отсъства от училище и отказва да работи в час, реши да защити детето си, като хвърли цялата вина върху учителя. Виждах я за първи път, но тази жена си позволи да ми държи сметка как преподавам, как изпитвам, как правя контролните работи, защо не давам синът й да ползва телефон по време на час. Опитвах се да дам отговор на въпросите, но крясъците на майката не ми позволяваха да направя това. Вероятно подведена от сина си, тя искаше да го защити, но го правеше с агресия и мъст, с желание да обиди, да линчува учителя, да го злепостави, включително с изрази от рода на: “Знаете ли какво се говори за вас в града!“

Родителската злоба и отмъстителност е много страшна. Представете си когато такъв тип родители се опитват да възпитават собствените си деца, които дори да са глезени и арогантни, според родителите им трябва винаги да имат право и да отстояват това право. Когато са виновни да търсят вината първо в другите и никога в себе си. Тези родители са готови да изкарат всички останали престъпници, да ги съдят и обиждат, без съд и присъда. Да искат линч без никакви доказателства, че точно учителят е виновен, за бедите на тяхното скъпоценно отроче. И дори когато тяхното дете е нарушило правилата, те отново са готови да го оневинят и да обвиняват останалите.

Най-интересното е, че този тип родители не се интересуват нито от правата на другите , нито от това, че могат да съсипят авторитета на един човек или пък да им разрушат психическия му мир и хармония. Да не говорим какъв сеир настава, когато родителят започват да търси сметка без необходимата компетентност и възпитание, когато започва да обижда и другите родители, да ги обвинява в страхливост и да джафка като кучета, за да не позволи на учителя да сподели впечатленията си за работата на класа.

Грозно, тъжно и безнадеждно. Какво възпитание ще дадеш на собственото си дете, когато обиждаш, освобождаваш думи на агресия и омраза, набеждаваш трети лица и търсиш вина в невинните? Не знам подобни родители замислят ли се какъв пример дават на децата си и на какво ги обричат? Как може да се защитим от такова родителско поведение!? Няма начин! Нека кажат, че сестра ти е к…а, а ти върви доказвай, че нямаш сестра!“

 

„Здравейте, госпожо, как се представя моето дете в час? Внимава ли?“. Такива бяха отношенията родител – учител преди не много години. Уважението на родителя към учителя се усещаше във всяка една дума, а това уважение се пренася и на децата.

За съжаление в България преходът продължи много дълго време. Преход, който нанесе не само икономически поражения, но вече се усещат и поражения в моралните ценности.

До скоро говорехме за децата на прехода, но вече съвсем спокойно може да се говори и за родители на прехода… родители, които предават морала си на следващите поколения… на бъдещата България.

E79 News

коментара

Анализи и Коментари

Зоран Заев: Никога не сме били по-близки, без София нямаше да има Договор с Гърция

Публикувано

на

Отношенията между Македония и България са приятелски, задълбочени и топли. Според мен, ние никога не сме имали по-добри взаимоотношения. Няма нито един гражданин, който да не потвърди това нещо. Това каза македонският премиер Зоран Заев.

„От тези отношения са щастливи както нашите, така и гражданите на България, в този момент на единство и взаимна подкрепа. Без този подход, без Договора за приятелство с България, нямаше да бъде възможно и споразумението с Гърция“, каза още македонският министър-председател.

„Приказката за интеграцията на региона достигна кулминацията си точно с Договора с България. Днес и България, и Гърция са нашите най-големите поддръжници по пътя ни към Европейския съюз. Има културна размяна, художествени проекти, сериозни бизнес отношения и увеличаване на търговския обмен“, подчерта Заев.

Според него „българските инвестиции са добре дошли в родината му“. „Имам информация за много инициативи, които в момента вървят. Сътрудничеството ни тепърва ще нараства. Ние сме част от НАТО. Вървим към ЕС. Имаме договор за сътрудничество и той може само да ни тласка напред, няма връщане назад“, казва още Зоран Заев пред МКД.

По отношение на промените в правителството премиерът е категоричен, че гражданите са изпратили много ясно послание за промяна.

„Говорих с коалиционния партньор Али Ахмети. Той ще проведе разговори в партията си и ще ме информира. Аз лично вярвам, че трябва да има промени“, каза той.

На въпроса „дали е заложник на коалиционния си партньор“ Зоран Заев казва следното: „Не съм ничий заложник. Ако държавата бъде заложник, може да има избори. Друг път няма. Ако не се договорим по тези въпроси, ако няма възможност за друго мнозинство, тогава отиваме на избори. При всички положения посланията на гражданите са ясни. Никой до момента не е казал, че това не трябва да се случи. Добре е, че имахме подобно послание от гражданите по време на председателските избори“.

„Има различни възможности. Получихме две трети мнозинство за конституционните промени, след това – за стабилно парламентарно мнозинство, за сформиране на правителство. Нашето намерение не е да сформираме нов кабинет.

Нашето намерение е да има промени в кабинета. Това означава една трета от министрите да може да бъдат сменени. Ако имаме общо 26, това означава 8 да бъдат сменени и правителството да продължи с работата си“, уточни Заев.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето

Анализи и Коментари

Митът „Крибул“ рухна!

Публикувано

на

ЛЕЧИТЕЛИТЕ ОТ РОДОПСКОТО СЕЛО СЕ ЗАХВАНАХА СЪС ЗЕМЕДЕЛИЕ!

СБЪДНА СЕ МЕЧТАТА НА БАБА ХАВА, БАБА ЮЛИЯ ИЛИ „КРИБУЛСКАТА ВАНГА“ – НЯМА ТУРИСТИ, НЯМА ЗОР, СЕМЕЙСТВОТО И СЕ ЗАХВАНА ДА ГЛЕДА ЯГОДИ!

ДАТАТА Е 12.09.2013 г. КАРБОВСКИ НЕ Е ЧУЛ ЗА КРИБУЛ! ТОП ПРЕСА БЕШЕ ПЪРВАТА МЕДИЯ КОЯТО НАПРАВИ РЕПОРТАЖ ЗА БАБАТА КОЯТО ОТ МАГАРЕ СЕ ЯХНА НА СКЪП ДЖИП ПРАВЕЙКИ ПАРИ ОТ БОЛКАТА НА ХОРАТА! 

Това което толкова години ви говореше Топ Преса се сбъдна. Митът наречен „Крибул“ и индустрията за „лечение“ на болни свърши. Проверка на наши репортери в родопското село, прочуло се с лековитият камък в местността „Скрибина“, установи че напливът на туристи, желаещи да изпробват „тайнстевата сила“ на камъка е спаднал драстично и стига почти до нулата. Причината за това, която всичики местни визират е самозабравянето на семейството на шаманката Баба Юлия или Баба Хава, които превърнаха местността в бащиния и частна собственост. Случаят със лековитият камък, тръгна именно от сайта на информационна агенция www.toppresa.com, които направихме една стара легенда популярна в България и по света. Напливът който нашите поблукации създахова към Крибул, започна най – нагло да бъде осребряван и превърна семейството на баба Юлия в млади милионери, коментират местните. Наглостта на сина и Иван Земеделски, стигна до там да си купи „Хамър“ за петдесет бона на гърба на болката на хората. Недеволни „пациенти“, облекчени но само финансово, започнаха да пишат по социалните мрежи и до нас, че семейството на баба Юлия ,само ги щави с пари и не са видели лек от тях. Когато Топ Преса написа и това, бяхме обвинени в „рекет“ от журналистът Мартин Карбовски, нарачен в района „Мартин Крибулски“, който в две предавания се постара да направи луда реклама на бабата и нейната дейност, видимо стимулиран от очарователната и „харизма“. Тълпи с народ се източи след като Карбовски я рекламира в национален ефир, зцапочнаха да викат на баба Юлия – „Крибулската Ванга“, с извинение че петним името на петричката светица.Хава в много медийни интревюта, обяви че живее много натоварено, не може да търпи болката на хората идващи за лек при нея и пожела уж да я оставят на мира. На ден сина и извозваше в прекия и буквалния смисъл стотици хора, порвярвали на мита че баенето на бабата и камъка ще им донесат лек. Уви! Вече повече от две и половина години от истерията в Крибул е пусто. Хора на идват, семейството на баба Юлия се захвана  да гледа ягоди, щото Хаемъра гори много…

От благодарността на хората сина на Баба Юлия от Крибул подкара „Хамър“ за 50 000 лева!

Защо ги няма хората в Крибул? Разочаровани или излекувани? Вие как мислите уважаеми читатели? Нас определено ни е яд, щото няма кой да рекетираме, но извъш иронията и сарказма, искаме да припомним че само ние предупреждавахме че легендата се опорочава. Че някой най – нагло ака върху мистиката и окултното и това е сина на бабата Иван Земеделски, който подкара скъпи возила, който превърна интересната история в мания и древна мистичност в правене на много пари. Длъжни сме да отчетем че ви предупредихме, уважаемо семейство Земеделски, смеем се и се забавляваме когато от злоба че секнаха паричките ни наричате „Пор Преса“. Да, „Пор Преса сме“, щото воним. Воним защото рием в лайната ви които сами изсрахте въху свещения камък. Сега колкото и да ви е яд, втори Карбовски няма да се намери, няма да се намери… Защото вече няма кой да ви повярва?

БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ!

МЕДИЯТА НИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ВОДИ ВОЙНА С ПОДОБНИ ИНДИВИДИ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО! ВРЕМЕ Е ДА ИЗОБЛИЧИМ ШАРЛАТАНИТЕ, КОИТО ПРАВЯТ ПАРИ И ЖИВЕЯТ ОХОЛНО НА ГЪРБА НА ХОРСКАТА НАИВНОСТ ИЛИ БОЛКА!

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО НОВИ РАЗКРИТИЯ ЗА ДРУГА ШАРЛАТАНКА, „ЯСНОВИДКА“ ТОЗИ ПЪТ В РАЙОНА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ