Местния печат

печат

„Вяра“

Бившият зам.-ректор на ЮЗУ Атанас Попов показа скромната си къща в Банско

Един от най-обичаните и уважавани преподаватели от ЮЗУ-„Неофит  Рилски” в Благоевград, професор Атанас Попов, бивш заместник-ректор на университета, въпреки титлите си, живее като всеки друг човек от средната класа. Той показа уютната си и скромна къща в Банско, която построил с помощта на близки и роднини.

 

Пяна от устата и обрив излязоха на бебe от Кюстендил заради сбъркано лекарство, правиха му промивки на стомаха

6-месечният Пенко Маджаров от Кюстендил направи алергичен обрив и влезе по спешност в болница заради объркано лекарство. От устата на детето е излязла и пяна. Фармацевтката в аптека „Медея” не е разчела правилно рецептата на бебето от личната му лекарка д-р Мая Димитрова и е дала грешно лекарство, разказа бащата на пострадалото дете Златко Диков, който работи като шивач.

 

Площадът в Дупница построен върху римски катакомби, бизнесменът Кирил Аргиров: Купих имота от евреина Соломон Леви, ахнах, като видях древни останки

Римска катакомба изскочи изпод стара еврейска къща в центъра на Дупница, съобщиха от фондация „Природните чудеса на България” в града. Древните останки са в заведението на Кирил Аргиров. Той сподели, че е купил имота от реститута евреин – изселника от 40 години Соломон Леви.

 

Със сувенири и прегръдки претендентите за мини мис и мистър от Косово, Бразилия, Южна Африка… сюрпризираха зам.-кмета на Банско Александър Мацурев

„Добре дошли в Банско. Щастлив съм, че за шести пореден път сме домакини на този форум. Радвам се, че ви виждам усмихнати, защото това е доказателство, че харесвате града ни и се чувствате добре тук. Пожелавам ви много здраве и късмет. Развивайте таланта си, защото така правите света по-красив“, каза в приветствието си към участниците Мацурев.

 

Благоевградският депутат Вигенин обяви от парламентарната трибуна: Давам на прокуратурата рокадите в МБАЛ-Благоевград, министър Москов блокира изграждането на звено по ангиоинвазивна хирургия в интерес на частна структура

„Използвам трибуната на Народното събрание, за да сезирам прокуратурата да извърши пълна проверка на обстоятелствата около смяната на изпълнителния директор и за действията на д-р Огнян Митев след поемане на управлението на МБАЛ-Благоевград“, заяви Кристиан Вигенин по време на парламентарно питане за кадровата политика на Министерството на здравеопазването в държавните болници.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене