Нова детска площадка ще радва младите майки и баби от ж.к. „Юг“ в Гоце Делчев

main_b

Днес започна разчистването на празното пространство зад бл.8 в ж.к. „Юг“ в Гоце Делчев, съобщиха радостната новина в „ИНФОМРЕЖА“ майки и баби от квартала, които очакват с нетърпение изграждането на новата детска площадка.

„Преди 20 дни поставихме пред кмета Владимир Москов проблема, касаещ голямата ни нужда от изграждане на детска площадка на безопасно място и днес машините вече бяха изпратени за почистване на терена и подготовка за строителните дейности“, коментираха щастливи от бързата реакция на общината живеещи в бл. 8 в ж.к. „Юг“.

Те споделиха, че децата от няколкото блока в района са в непрекъсната опасност, когато излизат да играят, тъй като на метри от жилищните сгради е наситената през цялото денонощие с интензивно движение на МПС-та улица „Дунав“, която често присъства и в полицейските бюлетини за станали по нея катастрофи.

„Детската площадка, която поискахме да бъде изградена зад блок 8, ще бъде най-доброто място за игра на децата ни, тъй като ще бъдат далеч от автомобилния трафик на улица „Дунав“ и няма да им се налага да пресичат платното, за да отидат да играят в двора на близкото детско заведение“, заявиха загрижените родители. Те се надяват още през пролетта да се радват на новата придобивка.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене