Ексклузивно! Топ прокурорът от Окръжна прокуратура Ангел Байрактарски: „Всяка свободна минута посвещавах на четенето и футбола”

ангел байрактарски

Зам.-шефът на Окръжна прокуратура-Кюстендил Ангел Байрактарски е роден на 19 декември в град Кюстендил. Г-н Байрактарски е сред най-големите фенове на „Левски” и един от основателите на кюстендилския фенклуб, заедно с кмета Петър Паунов, депутата Кирил Калфин, както и много адвокати, прокурори, съдии и бизнесмени от Кюстендил.

 – Байрактарски е много рядка фамилията, опитвали ли сте се да разберете от къде произлиза тя?

– Дядото на дядо ми е бил знаменосец на хайдушка чета в Македония. Оттам и води началото си моята фамилия, която и днес нося с особена гордост.

– Какъв бяхте като малък, имахте ли идоли?

– Детството ми премина с книга в ръката и с топка в краката. Всяка свободна минута посвещавах на четенето и футбола. „Идоли” е малко силна дума, но още от малък съм се вдъхновявал от най-голямата личност според мен в българската история – Апостола на свободата. Разбира се, предвид футболните ми пристрастия се възхищавах на Георги Аспарухов, чието обаяние продължи да се чувства и след смъртта му.

– Имате страхотно семейство, разкажете нещо повече за хобитата на Анна и Васил?

– Имам прекрасна съпруга и чудесни деца. И Ани, и Васи, също като мен, обичат спорта. Синът ми играе футбол, ходим заедно на мачове. Даже вече е страничен съдия на футболни срещи /с една дума – байрактар/. Малката пък се увлича по спортната аеробика. Тренира усърдно, дори започна да носи медали от състезания вкъщи.

– Обичате да пътувате. Кое от местата, които сте посетили ви е направило най-голямо впечатление?

– Пътуванията ми в повечето случаи са свързани с мачовете на любимия отбор. Имам поне 15 излизания зад граница, представляващи „футболен туризъм”. Винаги и навсякъде има какво да се види. Всеки град, който съм посетил, е оставил по някакъв отпечатък в съзнанието ми. И космополитната Венеция, и величественият Рим, и старинната Прага, и подреденият Нюрнберг, и многоликият Париж… Да не ги изброявам всичките. Най-важното обаче е, че навсякъде съм с бил приятели и съмишленици, което прави пътуването страхотно. А пък и ако Левски ме зарадва, удоволствието е несравнимо.

– Вярващ човек ли сте?

– Да, вярвам в Бог, макар и да не съм фанатично религиозен.

– Как се зароди идеята за създаването на фенклуб на „Левски” в Кюстендил?

– Фенклубът на Левски в Кюстендил съществува официално още отпреди 15 години в Кюстендил. Все пак това е градът с едни от най-многобройните привърженици на синия тим в България. Преди две седмици просто беше направен един рестарт с откриване на новия дом на запалянковците. Беше наистина впечатляващо откриване. А клубът по всеобщо мнение е може би най-добрият в страната.

– Май месец ще има и параклис на Гунди и Котков на стадион „Осогово”, това радва ли ви?

– Параклисът е една хубава инициатива на по-възрастните левскари в града, членуващи във фенклуб „Гунди”. Винаги е добре, когато се създава нещо ново. Тук трябва да се отбележи, че параклисът е посветен и на всички покойни спортисти от Кюстендил, които са много и заслужават признателност.

– Вие сте голям фен на Гунди, ако сега имахте възможността да се срещнете с него, какво бихте го питали?

– Какво ли да се попита днес Гунди? Може би дали не съжалява, че не е напуснал България при предложенията, които е имал от футболните европейски грандове. Защото всъщност оставането му тук се оказа саможертва, която не знам дали заслужаваме…

– Какво е вашето мнение за футболното хулиганство?

– Тъжно и неприятно е, че този вид хулиганство действително съществува. Още по.лошо е, че у нас, вместо да отмира, то някак се самовъзпроизвежда. Може би като последица от нелекия живот на хората, от пословичните български злоба и завист. А футболът е само една игра, създадена да носи радост на хората. Обичта към любимия отбор е това нещо, което трябва да бъде определящото като отношение към спорта като цяло. В никакъв случай няма нужда от омраза към съперника.

Какво ще пожелаете на читателите на „Топ Преса”?

– Желая на читателите много, много здраве! Нищо друго не е от толкова съществена важност, за да се случва това, което искаш, да постигаш мечтите си. Нека имат повече оптимизъм и вяра в доброто и бъдещето – въпреки всички и всичко!

Страницата е подготвена от „Ice Entertainment”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене