ОбС председателят Бл. Калъпсъзов иска охранителите от Общинска полиция да пазят гробищния парк в Петрич

65755-632x358

„Отново има посегателства върху паметници в гробищния парк в Петрич”, съобщи на вчерашното заседание на председателския съвет на ОбС председателят Благой Калъпсъзов. „При нас има постъпили жалби на граждани”, заяви той и предложи съветниците да изпратят препоръчително писмо до Общинска администрация за охрана на гробищата да се използват 12-те охранители от Общинската полиция в Петрич.

„Тези хора се бореха досега с паленето на гуми от роми в полето край града. Те познават проблемния контингент и ще бъдат полезни при охраната на гробищата. Още повече че в разговор с управителя на „Обредна дейност” Мария Кусимитрева се оказа, че в момента гробищният парк се охранява само от един охранител на фирмата „СОД 2004”, което е недостатъчно”, каза Калъпсъзов.

Членовете на председателския съвет предложиха също с писмото да се изиска договорът със „СОД 2004”, за се види според неговите параметри колко охранители на фирмата трябва да пазят гробищата.

Председателският съвет насрочи следващото заседание на Общински съвет – Петрич за 26 март. Председателят Калъпсъзов заяви, че проектодневният ред на заседанието ще бъде готов до 17 март.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене