Топ Преса: Право на отговор: Да оставим фактите да кажат своето

22

До Вестник Топ Преса’ гр. Благоевград

ПРАВО НА ОТГОВОР

От „Хелиос – Метал Център“ ООД
ЕИК: 160015043
седалище и адрес на управление: гр.
Пловдив, бул. Ал. Стамболийски 9а
управител – Кирил Василев
с регистриран в Търговски регистър
клон „Хелиос – Метал Център“ ООД –
клон Гоце Делчев
ЕИК на клон: 160015043 0010 седали-
ще и адрес на управление на клона:
гр. Гоце Делчев, ул. Драма 50, управи-
тел на клон – Кирил Василев
ОТНОСНО: публикация във вестник
„Топ Преса“ от 27.02.2015г, с автори
М. Павлова и Ф. Бойков

На 27.02.2015г във вестник „Топ Преса“ е публикувана статия, чието съдържание категорично противоречи на истината. По тази причина се възползваме от правото си на отговор, като се надяваме на коректно отношение и предоставяне на достатъчно гласност.
И така в края на своето изложение авторите се заричат: „Няма да се откажем, докато не установим каква е истината“. Тогава нека да дадем фактите.
„Хелиос – Метал Център“ ООД е създадено през 1990г в гр. Пловдив. Основната дейност на компанията е производство и търговия с метали и изделия от метал. Тази дейност е съсредоточена в производствените ни бази в Пловдив и Бургас.
На търг, проведен през 2008г от Агенцията за държавни вземания, бе закупен недвижим имот – част от бившия завод „ УКВ“ гр. Гоце Делчев. След ремонт и леко преустройство, поставихме началото на още една производствената база на дружеството, тази в гр. Гоце Делчев. За да може това поделение на фирмата да разполага с известна самостоятелност учредихме „Хелиос – Метнел Център“ ООД – клон ГоцеДелчев.
Днес клонът да дружеството осигурява работа на над 50 човека. Какво работят те: машинни оператори, шофьори, секачи, общи работници. Това е. В клон Гоце Делчев няма и никога не е имало работници назначени на позиция арматурист, както твърди неназованият достоверен източник в статията.
И причина за това е че в тази производствената база, от самото й създаване до днешна дата се извършва обработка на дърво и производство на изделия от дърво, а за тази дейност арматуристи не са необходими.
Не ни е ясно как авторите са достигнали до извода, че компанията ни не дава нищо на икономиката на Гоце Делчев. Тук инвестирахме над 1 600 000 лева в закупуването на самото предприятие, в снабдяването му с нови машини и технологии. Компанията не само осигурява работни места в района, но и ежегодно заплаща данъци в размер на 5 600 лева към Община Гоце Делчев. Да това е един „малък“ принос за развитието на района, но ние се гордеем с него.
От създаването си до днешна дата дружеството не е имало случай на работник без трудов договор.
Всеки един от нашите работници и служители не само има трудов договор, но също така получава заплащането си ежемесечно. Осигуровките му биват превеждани в срок и се ползва от всички права предоставени му по закон. Това са факти, които могат да бъдат проверени. Въпросът е дали авторите са опитали да направят това или просто са използвали по-лесния начин – имаме човек, който твърди нещо и то изглежда убедително.
През януари 2014г, при обстойна проверка извършена от Дирекция „Инспекция по труда -Благоевград“ не бяха констатирани нарушения в дейността ни, резултатите от предходни проверки на Инспекцията са същите – няма отчетени нарушения. Можем смело да заявим, че сме компания, която в своята дейност е спазвала и спазва всички законови разпоредби, като трудовото и осигурителното законодателство не правят изключение.
Сега на свой ред ние питаме:
Защо редакцията допуска публикуване на статия, без да бъде взето становището на нашата страна в спора? Нещо повече – никой не потърси контакт с нас – по телефон, с писмо или искане за среща. Истината, която търсят двамата автори, не може да бъде постигната, без да е направена обстойна проверка на информацията подадена от бивш служител.
Заявяваме намерението си, чрез всички законови средства, да потърсим отговорност от авторите на статията за недоказаните и неверни твърдения, опитите да бъде уронен престижа и доброто име на компанията, както и за използваните агресивни изразни средства.
В „Хелиос Метал Център“ ООД държим на доброто си име и безупречната репутация. Градим ги с години и ги защитаваме всеки ден, чрез работата и отношението си към клиента. Така ще бъде и занапред.
28.02.2015 г.
Забележка!!! В името на коректността и вярността на читателите ще кажем, че на фирмата бяха предоставени подписани декларации за отговорност от източника на статията. Информацията в нея беше предоставена като версия и хипотеза, а не като твърдение. За нас е важно, че истината излиза на бял свят. За следствието си има институции.
Екипът на Топ ПРЕСА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене