Off Road джип качи хляб и цветя за 8 март в Горно Осеново

109672-osenovo-off-road

Вчера около обяд в разгара на снеговалежа в село Горно Осеново, което е само на 10 км от Благоевград и в него никога не е имало прокаран ток, доставиха хляб за 12-те бедстващи жители с високопроходим джип, пише вестник „Монитор“ в днешния си брой.

Селото се води към община Симитли, но пътят към него откъм село Долно Осеново беше прекъснат от свлачище преди 2 седмици. Другият подход към селото без ток е по черен път от Благоевград и парка “Бачиново”, който път е проходим за леки коли само през летните месеци. Вчера следобед млад благоевградски бизнесмен разбрал за бедствието на възрастните жители на селото, които избрали да изкарат зимните месеци там, натоварил високопроходимия си джип с 50 самуна хляб, десетина бутилки олио, 2 чувала с брашно и захар и закарал провизиите на изненаданите хора. Младият мъж не пожела да споменаваме името му, но каза, че в такива екстремни ситуации обичал да изпробва джипа си, специално пригоден за Off Road състезания. Младежът занесъл и няколко карамфила на бабите за 8 март.

Вчера Благоевград и областта също се озоваха под снежна блокада. Проходът Предела беше затварян и отварян 3 пъти вследствие обилния снеговалеж и невъзможността на снегопочистващите машини да насмогнат.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене