Пирин разгроми съименника си от Разлог с 5:0

SAMSUNG CAMERA PICTURES

ОФК „Пирин“ се разправи със съименниците си от Разлог днес, в първото домакинство на благоевградчани за пролетния полусезон на Б група.

Пиринци разгромиха с категоричното 5:0 в единствения мач от Б група, игран в днешния снежен ден.

Първото полувреме на двубоя започна с 15-минутно закъснение, тъй като гостите от Разлог имаха трудности при преминаването на затрупания проход Предела.

Още в началото орлетата установиха превес, но първото положение в мача бе в полза на разложкия Пирин. Васев обаче бе неточен при едно центриране. В ответната атака зелените поведоха с 1:0, като точен бе Наков, който се възползва от отлична асистенция на Благов в 11-та минута.

Три минути по-късно орлетата водеха вече с 2:0, като младото крило Тасев прехвърли технично стража на гостите Добрев. Зелените можеха да водят с класически резултат в 21-та минута, когато Николов засече слабо топката от близо до голлинията, новратаря спаси.

Тасев пробва на два пъти до края на полувремето с далечни удари да отбележи, но без успех.

През втората част орлетата се развихриха и отбелязаха още три безответни гола. В 51-та минута Попев заби красив гол, след като намери топката от воле и извън наказателното поле.

В 69-минута Тасев нахлу в наказателното поле, стреля във вратата, топката се плъзна по голлинията, а Хаджииванов засече въввратата за 4:0. В 81-та минута Башлиев направи самостоятелен пробив на скорост и завърши сам с прав удав във вратата фиксирайки крайното 5:0.

Състав на Пирин днес: Бахтарлиев, Башлиев, Тунтев, Николов, Стоев, Попев, Витанов, Наков, Благов, Тасев и Златинов. След почивката в игра влязоха Хаджииванов, Чепилов и Тошев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене