УСЛОЖНЕНА ОБСТАНОВКА В РАЗЛОЖКО! Паднали борове затрудняват движението, скъсани жици оставиха хората без телевизия и интернет

3

Усложнена е пътната обстановка в целия Разложко-бански регион. Обилният снеговалеж все още продължава. Над 30 см е снежната покривка във всички населени места в двете общини, а в по-високите части надхвърля 40 см. Снегопочистващите машини работят непрекъснато, но въпреки това улиците не са добре почистени, поради продължаващият и в момента снеговалеж. Заради тежкия сняг има множество изпочупени клони.

На Предел откъм Разлог пътната обстановка започва да се нормализира. Всички закъсали товарни автомобили са изтеглени. Продължава да е в сила забраната за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Пътят се почиства и опесъчава. През прохода се разрешава преминаването само на леки автомобили. Същото е положението и по пътя за „Юндола“, като най-усложнена е пътната обстановка в отсечката Черна Места – Юндола. От агенция „Пътна инфраструктура“ апелират водачите да се движат с повишено внимание, тъй като има множество паднали борове. Целият екип служители на местното пътно управление е на място, за да отстраняват навременно падналите дървета.
Паднала топола затрудняваше движението и на пътя между Баня и Банско. Паднало дърво е скъсало и кабел на един от кабелните оператори и вече трети час абонатите са без телевизия и интернет.
struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене