Свържете се с нас

Таблоид

Микробус и 4 коли затънаха в преспите край Ковачевци

Публикувано

на

65409-632x358

Силен вятър създава проблеми в много от селищата на Пернишка област. По думите на директора на ОД ПБЗН комисар Емил Марков в региона до момента сигнали за тежки аварии няма. Без ток са селата Мещица, Богданов дол и квартал „Калкас“ на Перник. Пътищата са проходими при зимни условия. Няма сигнали за закъсали коли и хора по пътищата в региона. Улиците в Перник обаче остават непочистени и заледени. Има забавяне в разписанието на градския транспорт.
Кметът на Радомир Пламен Алексиев съобщи, че хляб и хранителни продукти се доставят в селата, няма населено място без ток. Вчера са отстранявани паднали клони от пътя за село Углярци. Навявания има на пътя между Перник и Радомир на входа на Радомир. Изпартена е машина, за да почисти от преспите.
Селата в Трънско се снабдяват с хляб без проблем, пътищата се почистват в момента, а снегът е над 50 см. Навявания и преспи има в Звеполе и село Милославци. Вчера от общината са отстранявали паднало дърво пред тунела за граничното село Петачинци както и за село Банкя. В града няма вятър, но в Знеполе той е доста силен. Няма селища без ток, увери кметът на пограничната община Станислава Алексиева.
И в Ковачевско условията са зимни, хляб и продукти има във всички села. Заради навявания на пътя от републиканската пътна мрежа между селата Косача и Ковачевци са затънали микробуса от Перник за Ковачевци и 4 леки автомобила. От общината са изпратили почистваща техника и проблемът е отстранен. Има паднало дърво в село Ракиловци, което ще бъде отстранено.

struma.bg

коментара

Таблоид

Замърсяването на река Струма е причинено от авария на ТЕЦ-а в Перник

Публикувано

на

Авария в багерна помпена станция при ТЕЦ “Република“ в Перник е причинила замърсяване на река Струма, съобщиха от Регионалната инспекция по опазване на околната среда.

Замърсяването е било в участъка от квартал “Мошино“ в град Перник до моста при газостанцията до бившия завод “Кристал“.

Сигнали за него са постъпили от граждани на „зеления” телефон. При извършената проверка от РИОСВ не е констатирано наличие на умрели патици и риби. В района на новопостроения мост в квартал “Варош“ експертите са видели над 20 патици.

Патици са открити при обхода и на моста при газостанцията до завод “Кристал“. От РИОСВ-Перник информират гражданите на Перник, че аварията е отстранена. Експертите от инспекцията поясняват още, че шламовете не са опасни за биоразнообразието.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Колони от автомобили са се образували на граничен пункт „Кулата”

Публикувано

на

Колони от автомобили са се образували на граничен пункт „Кулата” и в двете посоки. Това съобщава „Фокус”.

Трафикът е интензивен. Преминаването през границата отнема над 15 минути. Опашките от превозни средства са както на изхода за леки, така и за товарни автомобили.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ