Микробус и 4 коли затънаха в преспите край Ковачевци

65409-632x358

Силен вятър създава проблеми в много от селищата на Пернишка област. По думите на директора на ОД ПБЗН комисар Емил Марков в региона до момента сигнали за тежки аварии няма. Без ток са селата Мещица, Богданов дол и квартал „Калкас“ на Перник. Пътищата са проходими при зимни условия. Няма сигнали за закъсали коли и хора по пътищата в региона. Улиците в Перник обаче остават непочистени и заледени. Има забавяне в разписанието на градския транспорт.
Кметът на Радомир Пламен Алексиев съобщи, че хляб и хранителни продукти се доставят в селата, няма населено място без ток. Вчера са отстранявани паднали клони от пътя за село Углярци. Навявания има на пътя между Перник и Радомир на входа на Радомир. Изпартена е машина, за да почисти от преспите.
Селата в Трънско се снабдяват с хляб без проблем, пътищата се почистват в момента, а снегът е над 50 см. Навявания и преспи има в Звеполе и село Милославци. Вчера от общината са отстранявали паднало дърво пред тунела за граничното село Петачинци както и за село Банкя. В града няма вятър, но в Знеполе той е доста силен. Няма селища без ток, увери кметът на пограничната община Станислава Алексиева.
И в Ковачевско условията са зимни, хляб и продукти има във всички села. Заради навявания на пътя от републиканската пътна мрежа между селата Косача и Ковачевци са затънали микробуса от Перник за Ковачевци и 4 леки автомобила. От общината са изпратили почистваща техника и проблемът е отстранен. Има паднало дърво в село Ракиловци, което ще бъде отстранено.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене